USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.92 10.10

«Ми цілком впевнені»: держсекретар США підтвердив плани Росії напасти на Україну

19 Лютого 2022 22:13
Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Росія планує вторгнення в Україну найближчим часом.

Про це він сказав в інтерв’ю російському телеканалу «Дождь», передає УНІАН.

«На жаль, як ми бачимо зараз, все складається саме так, як я говорив кілька днів тому на Раді безпеки ООН. Є фабрикація провокацій, яку потім використовують як виправдання російського військового втручання на Донбас і ширше – в Україну», – заявив американський чиновник.

Відповідаючи на питання про достовірність опублікованих розвідданих щодо вторгнення РФ в Україну, Блінкен сказав: «Ми цілком впевнені в інформації, яка у нас є. І, як я сказав днями на Раді безпеки ООН, я визнаю, що в минулому ми виступали з інформацією, яка виявлялася неточною. Але ми цілком впевнені в нашій інформації. І виносимо її в публічний простір не для того, щоб почати війну, а для того, щоб війні запобігти».

Він додав, що якщо США доведеться відповідати на російську агресію, то це буде зроблено. Блінкен також підтвердив, що всі раніше опубліковані сценарії нападу на Україну розглядалися президентом РФ.

Щодо можливої зустрічі Джо Байдена з Путіним, Блінкен не став відкидати її, хоча й назвав умову.

«Президент Байден завжди готовий зустрічатися, якщо ми будемо вважати, що це піде на користь дипломатії та миру», – пояснив він.

Нагадаємо, під час вчорашнього відеозвернення Байден заявив, що Путін ухвалив рішення здійснити подальше вторгнення в Україну. «У нас є підстава вірити, що російські сили планують спробувати атакувати Україну в найближчий тиждень – найближчими днями», – підкреслив президент США.

15 лютого в МО Росії заявили про відведення частини військ до місць постійної дислокації. Однак ні в НАТО, ні в США не підтверджують ознаки деескалації в російсько-українському прикордонні.

Читати ще: У США вважають хитрощами заяву РФ про відведення військ від кордонів України

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції заявив, що «лягати в труни» і чекати російських військових українці не будуть, адже вони не здаються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 19 Лютого 2022 23:12
Который раз уверен? Или это уже паранойя?Так повоевать Россию хочется,да страшно самим, а чужими руками нет,да и не жалко холопов...
Анонім до 777 Показати IP 20 Лютого 2022 00:35
Почитай указ президента рф,про резевістів.
Mr. Дибилинкен Показати IP 20 Лютого 2022 06:03
Существует 5 видов лжи: — простая ложь; — прогноз погоды; — статистика; — дипломатическая ложь; — официальное сообщение.
Доктор Показати IP 20 Лютого 2022 07:22
Це вже діагноз. Сліпому зрозуміло, хто кидає дрова у вогонь, щоб війна розгорілася.
Шмойгу Показати IP 20 Лютого 2022 11:47
відложили на наступну пятницю, але дату уточнюють, чекають дивізію калмиків на верблюдах
Степан (Крымчанин) Показати IP 20 Лютого 2022 13:15
Стоит вспомнить "пробирку" Колина Пауэлла— бывший госсекретарь США. Вскоре после её демонстрации в ООН в марте 2003 года президент США Джордж Буш-младший отдал приказ о вводе войск в Ирак. Так фейковая пробирка стала casus belli -поводом к войне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus