USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Мирний протест завершився кривавою бійнею: невідомі розстріляли 6 людей у Лівані, десятки поранених

14 Жовтня 2021 19:34
У суботу, 14 жовтня, на вулиці столиці Лівану Бейрута вийшли сотні людей на мітинг. Вони протестували проти дій судді Тарека Бітара у справі щодо торішнього масштабного вибуху селітри в порту.

Водночас на вулиці також вийшли невідомі, які були проти протесту – й почали стріляти в людей. Загинули щонайменше шість осіб, ще три десятки були поранені, пише ТСН.

Мітингувальники впевнені, що суддя Тарек Бітар – упереджений, тому вимагали усунути його від розгляду справи. Натомість по мирних протестувальниках невідомі відкрили вогонь – з гранатометів, автоматів, також працювали снайпери. Про це повідомляє Al Jazeera.

Армія Лівану попросила громадян призупинити мітинг та покинути район стрілянини. А прем’єр-міністр країни Наджиб Мікаті закликав людей до спокою.

За попередньою інформацією, українців серед убитих та постраждалих немає.

«Стежимо за ситуацією в Бейруті. Громадян України серед постраждалих наразі немає. Українське посольство відкрило цілодобову «гарячу лінію» для надання допомоги українцям: +961 5921 668», – зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, 4 серпня 2020 року в порту Бейрута пролунали два вибухи. Тоді загинули щонайменше 220 людей, ще шість тисяч людей були поранені. Хвиля вибуху була настільки потужна, що руйнування та пошкодження відбулися в радіусі 10 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus