USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На 600 млн грн фонд Сергія Притули придбав супутник для ЗСУ. Відео

18 Серпня 2022 14:32
Благодійний фонд Сергія Притули придбав супутник за зібрані гроші на Байрактари.

Супутник надасть доступ до бази даних супутникових знімків компанії Айсай більше ніж на рік, що дасть змогу військовим планувати оперативні операції, повідомив Сергій Притула.

25 червня закінчився збір коштів на проєкт фонду Сергія Притули «Народний Байрактар». На проєкті нафандрейзили більше 600 млн грн. Після перемовин з Міністерством оборони України було прийнято рішення придбати супутник.

Супутник дає доступ до бази даних знімків сузір’я супутників компанії Айсай.

Доступ до бази даних знімків викуплено більш ніж як на рік вперед. ЗСУ швидко отримуватиме знімки високої якості, що допоможуть зі швидким плануванням операцій.

Супутник перебуватиме у відомстві Головного управління розвідки.

Притула окремо подякував власнику аерокосмічної компанії Firefly Aerospace і українському бізнесмену Максиму Полякову, що допоміг налагодити контакт із компанією-продавцем.

«Ми обіцяли вам розпорядитись цими коштами так, щоб це принесло якомога більшу користь українському війську і якомога більше шкоди нашим ворогам», – сказав Сергій Притула.

Нагадаємо, 22 червня Сергій Притула вирішив відсвяткувати день народження запуском проєкту «Народний Байрактар», що мав на меті зібрати кошти на однойменні безпілотники. За три дні фонд зібрав 600 млн грн на чотири Bayraktar TB2. Найбільша кількість транзакцій припала на суми розміром 100-1000 грн – 44,7%. Розмір найменшої транзакції — одна копійка, найбільшої – 5 млн грн.

Фонд Серія Притули зібрав 223 млн грн, на картку блогера Ігоря Лаченкова, що підтримував збір, перевели 98 млн грн. На волонтерські картки Притули надійшло 87 млн грн.

Але по завершенню зборів турецька Baykar, що виготовляє Bayraktar, пообіцяла безкоштовно віддати Україні три безпілотники, на які збирали українці. Зібрані кошти компанія попросила спрямувати на допомогу в боротьбі народу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Да уж Показати IP 18 Серпня 2022 14:55
600 млн на річну підписку ? За фото, які і так США надає Києву . От хтось збагачується під час війни за рахунок людей. Браво, Притула !
Бенксі Показати IP 18 Серпня 2022 15:16
Нам мало супутників партнери надають в користування? для ЗСУ є речи більш потрібніши

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus