USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Бандерштаті» презентували поетичну збірку про Майдан

4 Серпня 2018 15:45
Спомини очевидця про Майдан та війну лягли у рядки віршів письменника Павла Кучера. Свою першу книгу він презентував на «Бандерштаті».

Український поет, філософ, співкоординатор Ініціативної групи постраждалих та поранених на Майдані Павло Кучер розповів, що взявся за книгу, аби зберегти правду про ті буремні дні.

«На Майдані я був поранений 18 лютого, тож вважаю той день моїм другим днем народження. А збірка поезій – це привід зафіксувати те, що було, щоб зберегти історію Майдану. Пам’ять притуплюється, і я не хочу, аби через кілька років його сприймали інакше, не таким, яким він був у ті дні. Хочу наголосити: після кожної революції починаються «матчі» реваншу, тому тут вже багато чого залежить саме від нас усіх.

Це моя перша книга, але пишу вже років з 15. Вірші приходять так: є перший рядок сильний і пішло… Не завжди знаєш, чим це все закінчиться. Втім, я більше вважаю себе філософом, а не поетом. Але поезію легше видати, ніж трактат, який я пишу вже четвертий рік», - розповів автор.


Слухачі гутірки поцікавилися, коли поезія буде позитивна, а не про біль, страждання та боротьбу. На це Павло Кучер відповів, що коли йому радісно, то й ні про що писати.

Зауважимо, що книга складається з чотирьох розділів: «Майдан», «Війна», «Бог. Сума», «Інше». Художнє оформлення – Андрій Хай.

Насамкінець, автор книги безплатно роздав охочим збірку поезій зі своїми автографами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus