USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як священники Київської Лаври утікають від питань про війну. Відео

9 Березня 2022 11:53
У Києво-Печерській Лаврі, що у столиці, священнослужителі утікають від питань про російське вторгнення в Україну та вбивство українських мирних жителів російськими військовими.

Про це йдеться у репортажі «Слідства.Інфо».

Репортери завітали до Києво-Печерської лаври Російської православної церкви в Україні (УПЦ Московського патріархату), щоб дізнатися, що думають церковнослужителі про напад Росії на Україну.

Представники Лаври відомі своєю підтримкою поглядів так званого «руського міра», зокрема, виражали прихильність РПЦ та патріарху Кирилу. Нещодавно патріарх Кирил підтримав російське вторгнення та, фактично, вбивство українських громадян.

Більшість священнослужителів Лаври тікали від питань про війну та дії Володимира Путіна. Дехто відмовлявся говорити, пояснюючи це «постом».
Репортерам вдалося поспілкуватися з чоловіком, який представився «послушником Іваном».
Чоловік, який представився «послушником Іваном»

Журналіст: Ви вважаєте Росію ворогом?

Послушник: Не на сто відсотків. Але в цій ситуації, я вважаю, що війна затягнулася. То Росія на 60-70 відсотків все ж таки ворог.

Журналіст: А інші 30 відсотків?

Послушник: Ну, все-таки у нас одна віра, у нас спільні корені, і я навіть виступ Путіна читав, що він теж трошки історію піднімав. (У своєму пропагандистському зверненні напередодні вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін озвучив думку, що в України фактично немає власної історії, назвавши нашу країну недодержавою, – ред.).

Також журналісти підійшли до настоятеля Лаври митрополита Павла (Лебедя).

Він теж відмовився відповідати на питання. Натомість, ймовірно, його помічник передав 100 гривень іншому чоловіку, який представився нужденним. За кілька хвилин «нужденний» напав на репортера Дмитра Реплянчука і зламав об його коліно деревʼяну палицю. Інші чоловіки, які були на місці події, погрожували розбити камери журналістів. Тож репортери вийшли за межі Лаври і викликали поліцію, після чого написали заяву про злочин.

Нагадаємо, Києво-Печерська лавра та настоятель Павло (Лебедь) відомі своєю прихильністю до так званого «руського міру» – вони сповідують цінності Російської православної церкви.

Російський патріарх Кирил благословив вторгнення в Україну і фактичне знищення українського населення. Після цього деякі українські священники УПЦ московського патріархату виступили з заявою про від’єднання від російської церкви, настоятеля Павла серед них не було.

У 2018 році СБУ проводила обшуки у настоятеля Павла у рамках кримінально провадження за розпалювання міжконфесійної ворожнечі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus