USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На ЧУ з легкої атлетики до Луцька з’їдуться найкращі спортсмени

16 Липня 2018 13:18
Понад півтисячі легкоатлетів з усієї України приїдуть до Луцька на Чемпіонат України з легкої атлетики, який пройде 18-21 липня – це головний легкоатлетичний старт в Україні 2018 року, адже спортсмени матимуть змогу кваліфікуватися на чемпіонат Європи, який відбудеться у серпні в Берліні.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів президент Федерації Легкої атлетики Волині Володимир Рудюк.

«Чемпіонат України у Луцьку – це основні змагання сезону з легкої атлетики в Україні. Нам дуже приємно їх приймати, адже це не просто змагання, а відбір на чемпіонат Європи, тому ми з відповідальністю ставимося до організації. Сподіваємося, що чемпіонат пройде на такому ж високому рівні, як він відбувався два роки тому у Луцьку перед Олімпійськими іграми», - зазначив Володимир Рудюк.
Хто приїде на змагання до Луцька

Так, до Луцька приїдуть понад 500 спортсменів з України, зокрема в змаганнях будуть приймати участь чемпіони та призери світових і європейських чемпіонатів Ольга Саладуха, Юлія Левченко, Христина Стуй, Анастасія Бризгіна, Аліна Шух, Сергій Смєлік, Олексій Касьянов та інші.

Володимир Рудюк наголошує, що особливо цікавими будуть види, в яких змагатимуться волиняни, адже наша область може бути представлена на чемпіонаті Європи понад десятьма спортсменами, однак підтвердити це право мають Данило Даниленко у забігу на 400 метрах з бар’єрами, метальниця молота Ірина Климець, а також Євген Гуцол та Олександра Шафар у забігах на 800 та 10000 метрів відповідно.
«Закликаю волинян підтримати наших спортсменів, адже їм залишилося лише підтвердити виконані нормативи. Сподіваємося, що вони це зроблять. Окрім того, шестеро волинян, які представляють спортивну ходьбу, вже виконали всі нормативи на чемпіонат Європи, тому на змаганнях у Луцьку цього виду представлено не буде», - інформує президент федерації

Що посприяло участі великої кількості волинян на чемпіонаті Європи

Володимир Рудюк каже, що велика кількість волинян, які візьмуть участь в чемпіонаті Європи, зумовлена розвитком інфраструктури, тому постійно з’являються нові таланти. Також, говорить президент федерації, по-новому запрацювали тренери, в них з’явилася мотивація, відчувається, що вони є потрібними.
«Зараз створені державні центри олімпійської підготовки. «Західний державний цент олімпійської підготовки з легкої атлетики» розміщений у Луцьку, до нас приїжджають талановиті спортсмени з інших областей. На чемпіонаті Європи серед юнаків виступало два наших спортсмени, у чемпіонаті світу серед юніорів брали участь три наших спортсмени, тому хотілося б подякувати тренерам, адже в першу чергу це їхня заслуга. Нашим завданням, як керівників федерації, давати їм мотивацію, створювати умови для підготовки атлетів», - зауважив президент Федерації легкої атлетики Волині.

Окрім спортивної складової, буде і розважальна програма

На сайті федерації та в соціальних мережах розміщена програма змагань, тож кожен зможе вибрати улюблений вид та прийти по вболівати за свого фаворита. Зокрема, на стадіоні облаштують великий екран, на якому транслюватимуть змагання, біля секторів зі стрибків і метань облаштують менші монітори, які висвітлюватимуть інформації про спроби. Варто зазначити, що змагання покажуть в прямому ефірі телеканалу Xsport.

«Окрім спортивної боротьби у чаші стадіону, за його межами буде багато цікавинок, серед яких проект дитяча легка атлетика, де всі бажаючі дітки зможуть прийти та спробувати спеціальні дитячі снаряди, також вони отримають подарунки. Це буде відбуватися щодня з 15.00 до 17.00 на площі перед «Авангардом». Думаю, що в майбутньому це приведе нових зірочок у легку атлетику. Також за межами стадіону будуть проходити автограф-сесії з відомими спортсменами та віртуальні заходи, зокрема на «Авангарді» встановлять обладнання, аби всі охочі спробувати «пробігти» стометрівку, перебуваючи не на біговій доріжці, а в окулярах віртуальної реальності», - зауважив Володимир Рудюк.
Він виразив сподівання, що кожен з вболівальників отримає насолоду як від перегляду змагань, так і від цього дійства: «Сподіваюся, що цей захід буде успішний не лише для спорту, але для міста, адже Луцьк прийме близько тисячі спортсменів, тренерів, суддів та офіційних осіб. Сподіваюся, що лучанам сподобаються змагання, адже це вадливо для міста в соціальному, іміджевому плані, а також в економічному».

Родзинкою змагань буде забіг українських військових

В межах програми чемпіонату пройдуть два забіги на 400 та 1500 метрів за участі українських військових, поранених у боях на сході нашої держави.

«Це дуже важливий на сьогоднішній день проект, адже Федерація легкої атлетик и співпрацює з Національною радою реабілітації ветеранів України, тому 21 липня на стадіоні «Авангард» буде підписано меморандум. Знаю, що в цих спортсменів буде велика підтримка, бо реабілітація воїнів через спорт є дуже важливою», - підсумував Володимир Рудюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus