USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

На деокупованій Харківщині знайшли 22 катівні, людей вивозили мордувати до РФ

21 Жовтня 2022 08:42
Правоохоронці встановили на деокупованих територіях Харківської області 22 місця тортур.

Про це повідомив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко, передає УП.

Він уточнив, що катівні, зокрема, знайдено у Вовчанську (2), Куп'янську (4), Шевченковому (2), Ізюмі (4), Козачій Лопані (3), Липцях, Великому Бурлуку, Пісках-Радьковських, Боровій.

За словами Тимошка, наразі назвати загальну кількість людей, які пройшли через ці тортури, не можна, оскільки частина з них нині перебувають у РФ.

Він також повідомив, що поліція має інформацію про те, що окупанти вивозили людей на територію РФ, катували їх там, а потім повертали в Україну.

Читати ще: На деокупованій Харківщині СБУ виявила ще одну катівню рашистів

«У них є місце в Шебекіному (Бєлгородська область), де перебувають наші військові та поліцейські полонені. Там окупанти також катували людей... Кілька днів тому ми вилучили тіло двох закатованих військовослужбовців. Їх, це точно знаємо, вивозили через Гоптівку в бік Бєлгорода, а повернули назад тіла. Тобто, найімовірніше, мали місце тортури на території РФ. Є свідчення людей, які кажуть, що також тіла вивозили до РФ», – сказав Тимошко.

Читати ще: Фільтраційні табори: українці розповідають про жахи катівень, з яких їм вдалося вирватись

Він повідомив, що частина поліцейських, які залишалися на окупованих територіях, також пройшли через тортури.

«У нас є працівники, які стали потерпілими, яких катували, тримали у ямах тощо», – розповів Володимир Тимошко.

Читати ще: СБУ виявила нову катівню рашистів поблизу однієї із найбільших святинь Донеччини

Він також зазначив, що нині Державне бюро розслідувань оголосило про підозру 22 поліцейським, які перейшли на бік окупантів. Крім того, за його словами, з поліції звільнено 111 осіб, які, скориставшись дозволом вивезти сім'ї в перші дні повномасштабного вторгнення РФ, не повернулися на службу.

Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що за час окупації через тортури пройшли 15 його співробітників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus