USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Донбасі – запеклі бої. Загинуло п’ятеро бійців ЗСУ

24 Листопада 2017 10:00
Минулої доби, 23 листопада, у зоні АТО на Донбасі точилися запеклі бої на Світлодарській дузі поблизу окупованого Жолобка на Луганщині. Бій тривав вісім годин.

"Загинуло п’ять українських військових, ще чотири - отримали поранення (усього за добу). Стан здоров’я одного військовослужбовця важкий, трьох – задовільний. Втрати ворога за цю добу 17 осіб: 8 – загиблих і 9 – поранених", - констатують у прес-центрі штабу АТО.

Як повідомляє ТСН з посиланням на власні джерела, кілька тіл українських бійців не можуть дістати з поля бою.

Прес-центр АТО цю інформацію не підтверджує і не спростовує. Армійські речники кажуть лише, що жертви дійсно є. А за словами військових на передовій, бойовики влаштували їм засідку. До українських позицій підійшла диверсійна група. Атаку почали відбивати, а у прилеглих окопах на українських бійців чекали кадрові російські вояки. ТСН перевіряє цю інформацію.

«Таких запеклих боїв уже давно не було… Бойовики знають, що нам відомо про конфлікт у їхній самопроголошеній псевдореспубліці, про те, що триває боротьба за «корону» так званої ЛНР. Вони бояться, що в цій ситуації наші війська можуть скористатися ситуацією, а тому б’ютьь на випередження», - розповідає кореспондент ТСН Олександр Загородній.



Загалом, за минулу добу на всій лінії зіткнення на Донбасі бойовики сім разів обстріляли позиції української армії, зокрема було і одне бойове зіткнення.

"Майже у кожному випадку військовослужбовці Збройних сил України відповідали противнику прицільним вогнем", - зазначають у прес-центрі штабу АТО.

На Луганському напрямку, за офіційною інформацією, найгарячіше було на підступах до Кримського. Там відбулося бойове зіткнення, яке тривало близько восьми годин.

"Українськими бійцями було знищено чотирьох окупантів, ще п’ятьох – поранено. На жаль, загинули і чотири наших герої, ще двоє були поранені", - ідеться в повідомленні.

Бойовики також обстріляли оборонні укріплення сил АТО біля Кримського із 82-мм мінометів та легкого піхотного озброєння. Зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів – позиції біля Новоолександрівки, а на Світлодарській дузі під гранатометний вогонь потрапили захисники Луганського.

На Донецькому напрямку найгарячіше було на Приазов’ї. Там бойовики випустили більше двох десятків мін різних калібрів. Озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю вони застосували поблизу Павлополя, а біля Водяного вели вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр(розформ) Показати IP 24 Листопада 2017 18:47
Тепер це особливо не дивує і похорон по телевізору уже не показують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus