USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На Донбасі збили білоруського полковника авіації, який пішов воювати за РФ

26 Травня 2022 14:08
18 травня телеграм-канал «Подивися, брехня?» опублікував непідтверджену інформацію, що в Ліді пройшов похорон полковника авіації РБ на пенсії, якого, як повідомлялося, збили днями на Донбасі, де він пілотував винищувач ВКС РФ.

Декілька джерел підтвердили цю інформацію. Відомо, що похорон пройшов 17 травня в Ліді. Крім цього, інформацію про загибель льотчика підтвердив український військовий блогер Анатолій Штефан, повідомляє телеграм-канал МотолькоПомоги.

У результаті з'ясувалося, що загиблий льотчик — це 63-річний відставник із Ліди Микола Марков, який літав «від якоїсь ЧВК» і був збитий 12 травня над містом Попасна (Луганська область, Україна) під час керування штурмовиком Су-25. До слова, Марков був провідним пілотом у відставного генерал-майора ВПС РФ Канамата Боташева, який був також збитий над Луганською областю через 10 днів після загибелі Маркова.

Видання flagshtok наводить й інші факти з його біографії: випускник Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків 1976 року, служив у ВПС СРСР у Казахстані, Східній Німеччині, у Поставах та Ліді, де був штурманом полку. Крім вказаного вище, Марков працював і в Африці. За інформацією, яку він опублікував у соцмережах, в одній з африканських країн він мав будинок і другу сім'ю.

Миколу Маркова поховали 17 травня на Новому цвинтарі у м. Ліда. ДержЗМІ про це нічого не повідомили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хрен собачий Показати IP 26 Травня 2022 14:49
Собаці-собача смерть. Прости Господи...
123 до Хрен собачий Показати IP 26 Травня 2022 15:30
не ображай таврин!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus