USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На дорогах встановлять 25 комплексів для зважування вантажівок у русі

3 Червня 2020 22:48
Кабмін підтримав внесення змін до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, завдяки чому буде встановлено 25 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (Зважування в русі) й оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду без обговорення, пише УНІАН.

Згідно зі змінами, витрати на облаштування сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion збільшено на 380,7 млн грн, а на придбання 50 підкладних ваг – збільшено на 15 млн грн.

Як повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури, такі зміни дозволять ефективно контролювати габаритно-вагові параметри транспорту та мінімізувати руйнування доріг внаслідок порушення правил проїзду.

«Внаслідок порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту руйнуються автодороги, збільшуються витрати держави на їх ремонт та кількість ДТП на цих дорогах. На сьогодні з 78 пересувних комплексів, закуплених у 2017 році, 50 потребують заміни пристроїв для зважування (підкладних вагів)», – цитує пресслужба міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Також передбачено збільшення на 200 одиниць (до 1200) електронно-планшетних пристроїв для працівників Національної поліції, придбання 30 мобільних діагностичних станцій перевірки технічного стану транспортних засобів та 30 дорожніх лабораторій для перевірки стану вулично-дорожньої мережі.

Крім того, передбачено закупівлю ще 10 аварійно-рятувальних машин для ДСНС із метою зменшення часу прибуття підрозділів служби на місце ДТП до 7-10 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дарт Вейдер Показати IP 4 Червня 2020 13:20
Булоб добре щоб по автомобільній дорозі від м.Луцька до смт.Маневичі навели порядок (це стосується тих що перевозять щебінь)
??? до Дарт Вейдер Показати IP 5 Червня 2020 13:42
На посту поліції (Оконськ)стоїть вага а результату нуль.Значить комусь це вигідно.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus