USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В облраді розглянули встановлення на Волині систем зважування фур під час руху

16 Березня 2021 16:01
Руйнація доріг через перевантажені фури – проблема Волині, вирішувати яку необхідно не тільки на обласному рівні, але і на рівні всієї держави. Навіть при встановленні систем зважування великогабаритних авто і виявлення порушень, наразі немає чіткого законодавчого механізму щодо притягненню винних до відповідальності.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

З його слів, в облраді опрацьовували пропозицію щодо вирішення проблеми від представників підприємства «Світлофор сервіс» із Дніпра. Вона полягає в облаштуванні систем зважування автотранспорту на ходу. Датчики встановлюють в покритті асфальту. Машина зважується одразу при переїзді, а вся інформація про транспортний засіб та надмірний вантаж одразу передається на сервер.

«Пропозиція цікава, але потребує детального вивчення. Адже Волині необхідно десятки таких систем на в’їздах. Вартість цих систем чимала і тільки у співпраці з громадами і з залученням бюджетів усіх рівнів проект може отримати необхідне фінансування. Наразі голови територіальних громад Волині отримали матеріали для вивчення і збору інформації. В подальшому зведемо всі дані, проаналізуємо переваги та ризики і будемо вирішувати, наскільки ця ідея реальна для втілення у нашій області», – зазначив голова облради.

Як раніше повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, нині побудовано дві системи зважування в русі WiM – одна у районі Володимира-Волинського, ще одна – у районі Копачівки. Проте вони ще не введені в експлуатацію, адже мають пройти сертифікацію.

Загалом цьогоріч на дорогах Волині мають запрацювати чотири системи зважування в русі WiM.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus