USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Хмельниччині власник магазину напав на журналістку, яка знімала сюжет про продаж медичних масок

26 Березня 2020 17:30
У Хмельницькій області власник магазину, де продають засоби особистої гігієни, напав на журналістку телеканалу NewsOne під час зйомки сюжету про продаж медичних масок.

Про це розповів голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає УНІАН.

За його інформацією, інцидент стався у вівторок у Красилові – чоловік намагався завадити зйомці сюжету.

«Лікарями у журналістки зафіксовані тілесні ушкодження у вигляді викручування та здавлення пальців, на руку накладено гіпс. Слідчі Красилівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 345¹ «Погроза або насильство щодо журналіста». У Національній спілці журналістів України називають напад на Тетяну Сивоконь особливо обурливим, адже під час надзвичайної ситуації, викликаної епідемією коронавірусу, журналісти й так наражають своє здоров’я на небезпеку», – зазначив Томіленко.

Кореспондентка розповіла, що отримала інформацію від місцевих жителів про те, що попри дефіцит із засобами захисту, власник одного з магазинів поніс два великих пакети з медичними масками.

«Ми піднялися в магазин, побачили оголошення, що в наявності є маски. Я ввічливо представилася та запитала, чи можна купити ці маски. Побачивши камеру, чоловік зреагував не зовсім адекватно, почав виривати пакет з масками. Говорив, що маски не продає, що вони для співробітників», – заявила Сивоконь, додаючи, що попередила про намір викликати поліцію.

«Скориставшись тим, що оператор відійшов, чоловік обійшов та напав на мене з-заду, почав заламувати мені руки, викручувати пальці, щоб вирвати у мене з рук пакет з масками. При цьому пошкодив і наш мікрофон», – каже потерпіла.

Правоохоронці, що прибули на місце, взяли у знімальної групи пояснення, а лікарі виявили у потерпілої сильне ушкодження зв’язок та наклали на руку гіпс.

У рамках відкритого провадження призначено судово-медичну експертизу, що встановить ступень тяжкості завданих травм. У НСЖУ своєю чергою закликали громадян з максимальним розумінням та підтримкою реагувати на роботу журналістів під час оголошеного в Україні карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
@ Показати IP 26 Березня 2020 17:43
Як не на поліцію,то на журналістів! Коли будуть адекватні закони як в США?
Найс Показати IP 26 Березня 2020 17:44
Ідіоти....
Анонім Показати IP 26 Березня 2020 18:47
Я навіть не читав,одне слово"напав"звучить як"журналістка лізла в душу,а у відповідь получила на горіхи" і хто на кого напав?Чому лізе до людей?Пора карати журналістів.
адвокат Показати IP 26 Березня 2020 18:52
журналістка забрала у чоловіка пакет з масками.Він намагався повернути свою власність.То що не так?
Zzz Показати IP 26 Березня 2020 21:40
Заказуха 100 процентів , продавав маски по 12 грн а аптеки мера міста по 20грн,вот весь х.й до копійки
Анонім Показати IP 27 Березня 2020 06:31
Може журналістам теж піти на карантин. Від їх балаканини вже нудить, а вони з себе героїв вдають "на небезпеку наражають". Всім би спокійніше було і людям і правоохоронцям
Петрович Показати IP 27 Березня 2020 10:10
Нєхєр лазити по магазинам. Є карантин,то сиди вдома і будеш ціла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus