USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На кордоні в Ягодині хочуть запровадити електронну чергу

16 Травня 2019 18:30
Депутати Волинської обласної ради скерують звернення прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та виконувачу обов’язків голови Державної фіскальної служби України Олександру Власову. Обранці громади просять запровадити на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» електронну чергу для вантажного автомобільного транспорту, що прямує з України до Польщі.

Про це стало відомо 16 травня під час засідання 23-ї сесії Волинської обласної ради.

Як наголошено у зверненні депутатів, пункт пропуску в Ягодині є найпотужнішим на західному кордоні України. Зараз там функціонують 26 смуг руху із забезпеченням їх повного розмежування на «зелений» і «червоний» коридори та використанням фільтру пункту пропуску. Щодоби на Ягодині можуть обслужити 3000 легкових автомобілів, 75 автобусів, 8500 пасажирів та 800 одиниць вантажного транспорту.

Однак протягом двох минулих років ситуація на кордоні погіршилася, адже ПП «Ягодин», як і решта пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, суттєво скоротив норми пропуску.

«У пункті пропуску регулярно утворюються кілометрові черги вантажівок. У більшості випадків черги формуються через певні обмеження з боку польської сторони, яка має чітко регламентовану кількість здійснених митних оформлень за зміну. Проблему ускладнює й недостатня пропускна спроможність мосту через Західний Буг. Очікування в черзі на виїзд з України займає від однієї до трьох діб. Вітчизняні перевізники та експортери зазнають значних збитків. Наявність черг породжує й інші негативні явища, зокрема відсутність елементарних побутових умов для водіїв, засміченість прилеглої до кордону території, загрозу аварій для учасників дорожнього руху», – вказано в зверненні.

Аби вирішити ситуацію, запропоновано впровадити електронний сервіс, наприклад сервіс управління чергами GoSwift, який застосовують на пунктах пропуску в Естонії.

Депутати проголосували за проект рішення, тож звернення невдовзі скерують на Київ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Той хто пернтинав Показати IP 17 Травня 2019 11:38
Дійсно, а чому б через Естонію гроші не відмити! На покупці на впровадженні.... В Естонії ця програма працює для ПОРОМНОЇ ПЕРЕПРАВИ. Ось там дійсно в черзі не постоїш на узбіччі. Але там цього і не потрібно, так як там місця стоянок можуть одночасно вмістити тисячі вантажних авто. Доречі там, потік авто, вантажних і легкових, роздільний і вони ніяк не перетинаються між собою. Я вважаю наша проблема в організації пропускних пунктів, а електронна черга до одного місця... до карману та гаманця чиновника/ів які нагріють руки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus