USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мінфін підтримує впровадження на «Ягодині» електронної черги

7 Серпня 2019 13:57
Міністерство фінансів України розглянуло рішення Волинської обласної ради від 16.05.2019 №23/62 щодо запровадження на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» проєкту електронної черги для вантажного автомобільного транспорту, повідомили у пресслужбі облради.

Згідно закону, питання, порушені у листі Волинської обласної ради, знаходяться у сфері компетенції ДПСУ та Нацполіції.

Разом з цим, як повідомила в. о. державного секретаря Міністерства Олена Богачова, Міністерство фінансів України спільно з Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Міністерством інфраструктури України в рамках виконання доручення Кабінету Міністрів України від 30.05.2019 № 1321/0/3-19 висловлює підтримку щодо ініціатив з цифровізації інфраструктури на транспорті, впровадження електронних сервісів для перевізників та повідомляє про готовність в межах компетенції долучитись до обговорення та вироблення спільних консолідованих рішень щодо реалізації вказаного проекту на пункті пропуску «Ягодин».

Окрім того, Адміністрація Державної прикордонної служби України включила до стратегічної цілі № 1 Стратегії інтегрованого управління кордонами завдання з впровадження пілотних проектів з електронного бронювання черг в пунктах пропуску.

На звернення Волиньради відреагували й у Державній фіскальній службі України, повідомивши, що це питання – не в їхній компетенції.

«Перелік завдань, які виконують митні органи України, здійснюючи державну митну справу, наведений в частині другій статті 544 Митного кодексу України і не містить завдань щодо впорядкування черговості заїзду транспортних засобів у пункти пропуску через державний кордон України.

Разом з цим Інструкцією про порядок взаємодії між посадовими особами підрозділів Державної прикордонної служби України та територіальних органів Національної поліції України в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в місцях значного скупчення транспортних засобів перед пунктами пропуску через державний кордон України, затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 16.02.2017 № 128, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.03.2017 за № 346/30214, визначено порядок взаємодії посадових осіб підрозділів Державної прикордонної служби України та територіальних органів Національної поліції України щодо впорядкування черговості заїзду транспортних засобів у пункти пропуску через державний кордон України.

Ураховуючи викладене питання, порушені в листі Волинської обласної ради, не віднесені до компетенції ДФС.

Водночас повідомляємо, що завдання з впровадження пілотних проектів з електронного бронювання черг в пунктах пропуску включені Адміністрацією Державної прикордонної служби України до стратегічної цілі № 1 Стратегії інтегрованого управління кордонами», - повідомив в. о. директора Департаменту організації митного контролю та оформлення Анатолій Сербайло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus