USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

На Кубі під час масштабної пожежі на нафтобазі постраждало понад 120 осіб, серед них – міністр енергетики

7 Серпня 2022 08:53
В одному із резервуарів нафтосховища у промисловій зоні Матансас на заході Куби стався вибух, спричинений влучанням блискавки, після чого виникла пожежа велетенських масштабів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на кубинські ЗМІ.

Величезний стовп чорного диму, що здійнявся над нафтобазою, було видно з усіх частин міста.

Місцева газета Girón повідомила, що пожежа сталася в резервуарі місткістю 50 тисяч тонн нафти, який на момент удару блискавки був заповнений на 50 відсотків. Згодом сильний північно-східний вітер спрямував полум’я на ще один резервуар такою ж місткістю із великим обсягом пального.

Згідно з репортажем, який транслювали місцеві телевізійні новини, пожежники намагаються охолодити пошкоджений резервуар, щоб запобігти поширенню полум’я на інші паливні баки.

Наразі повідомляється про одного загиблого, 121 пораненого, 17 зниклих безвісти, понад 1300 людей евакуювали з небезпечної зони. Серед постраждалих – п’ятеро у критичному стані, троє – у важкому.
На місце катастрофи виїхали представники влади, включно із президентом Мігель Діас-Канелем, прем’єр-міністром Мануелем Марреро та іншими урядовцями.

Коли вогонь перекинувся на другий резервуар з нафтою, сталася серія вибухів, від яких постраждав міністр енергетики Куби Ніколас Арронте Крус та пресгрупа, яка його супроводжувала.

Кубинські пожежники продовжують інтенсивну роботу з гасіння масштабної пожежі. Влада звернулася з проханням про допомогу до сусідніх країн – зокрема, Мексики та Венесуели.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus