USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На кухні ресторану «Садиба на джерелах» знайшли сальмонелу

7 Серпня 2018 14:48
За результатами лабораторних досліджень у харчоблоці ресторану «Садиба на джерелах» в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички, повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

Весілля відсвяткували 28 липня, а перші симптоми хвороби з’явились 29 липня. З явищами гострої кишкової інфекції звернулось 22 особи, з них 3 дітей. 10 хворих госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні, решта хворих лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань легкого та середнього ступеня важкості.

За результатами бактеріологічного обстеження у хворих підтверджено діагноз сальмонельоз. Перші захворілі вже виписані з інфекційної лікарні.

Під час епідеміологічного розслідування проведено бактеріологічне обстеження харчоблоку, продуктів харчування, питної води, а також працівників ресторанного закладу. За результатами лабораторних досліджень, в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички з обладнання на харчоблоці.

У домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено дезінфекцію. Епідрозслідування триває.

Нагадаємо, після весілля 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку. У кількох із весілян уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції.

ЧИТАТИ ЩЕ: СОЛОДОЩІ ЧИ ОЛІВ'Є: ЧИМ ОТРУЇЛИСЯ ГОСТІ НА ВЕСІЛЛІ ПОБЛИЗУ ЛУЦЬКА?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 7 Серпня 2018 16:25
Добре хоч не трепонему...
123 Показати IP 8 Серпня 2018 10:12
ще б там-там перевірили, люди травляться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus