USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Чергове отруєння в «Садибі на джерелах»: ресторан приймав весілля після того, як його «закрили»

8 Серпня 2018 17:02
Другий тиждень поспіль весілля у ресторані під Луцьком «Садиба на Джерелах» закінчується для гостей лікарняним ліжком. Цього разу отруїлися 16 гостей, хворі у лікарню продовжують прибувати.

Нагадаємо, два тижні тому, відгулявши весілля у ресторані «Садиба на Джерелах» 22 людей потрапили в інфекційну лікарню. У пацієнтів виявили сальмонелу та бактерії групи кишкової палички.

Заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла, що ресторан мали б закрити, тому дуже здивувалася, коли почали надходити хворі, які днями відгуляли у закладі весілля.

«Коли перші хворі почали звертатися, то ми уточнювали, чи то вони були на весіллі 28 липня, адже тоді масово потруїлися гості. Думали, можливо якийсь хвостик ще тягнеться. Та ні, люди сказали, що 5-го серпня були. Це нас і здивувало, бо ж заклад був закритий. Але ні, пацієнти таки підтвердили, що були у ресторані «Садиба на Джерелах» саме 5 серпня», - інформує Любов Серба.
З її слів, нині з горе-закладу за допомогою лікарів вже звернулися 16 хворих.

«Вчора, 7 липня, в обід почали надходити перші пацієнти зі скаргами на високу температуру, блювоту, болі в животі, загальну слабкість. Впродовж кількох години надійшло 4 пацієнти й ми з’ясували, що всі вони напередодні 5 серпня були на весіллі у ресторані «Садиба на Джерелах». До вечора пацієнти продовжували звертатися. На сьогоднішній їх у нас 10, з них - одна дитина. Окрім цих пацієнтів було ще 6 звернень, з яких одна дитина, однак від госпіталізації вони відмовилися. Стан був середньої важкості, втім, змусити людей залишитися в лікарні ми не можемо.

На сьогодні в усіх госпіталізованих пацієнтів стан середньо-важкий із вираженою інтоксикацією. Лікування хворих триватиме 7-10 днів, їм треба одужати не лише клінічно, а й бактеріологічно, щоб з організму не виділявся збудник», - розповідає медик.

Щодо лікування вдома, каже Любов Серба, то варто постраждалим бути обачними.

«Тими, хто відмовилися від госпіталізації, ними займатиметься амбулаторна служба. Втім, є сумніви, чи дійсно буде дотримано санітарно-гігієнічних умов для хворого. Саме тому ми й госпіталізуємо, щоб швидше пацієнт одужав, адже маємо можливість проводити потужну дезінтоксикаційну терапію та локалізовуємо вогнище захворювання, знімаючи небезпеку для членів сім’ї», - наголошує медик.

Зі слів хворих, каже пані Любов, на весіллі було 140 гостей.

До слова, за сьогодні у медзаклад надійшло двоє хворих. Результати аналізів будуть найближчими днями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Тоня Показати IP 8 Серпня 2018 17:37
Ресторан закрили, а весілля всерівно святкували?!!!! Мда... таке напевно тільки у нас можливо
Всезнайко до Тоня Показати IP 8 Серпня 2018 20:51
Мартиняку можна.
Ілля Показати IP 8 Серпня 2018 18:10
Та це все наговорюють, вони вдома доганялися самогоном і потравилися, я знаю той заклад - дуже хороший, чистий та з привітним персоналом!
Юля до Ілля Показати IP 8 Серпня 2018 20:15
Так не такі люди святкували щоб вдома потравились. Думай що пишеш. Це вже другий випадок в цьому закладі.
Вася до Ілля Показати IP 8 Серпня 2018 21:57
Ти, іллюха, якщо пишеш саркастично - не забувай смайлики додати. А то бачиш, всі думають що ти всерйоз цю ахінею написав.
Лучанин до Вася Показати IP 9 Серпня 2018 09:12
Зі смайликами сарказм пропадає, а без смайликів люди не розуміють, що це сарказм. Швидше за все проблема з почуттям гумору у людей...
Марк до Ілля Показати IP 8 Серпня 2018 22:18
Бюджет по 2000 з людини, і самогоном потім
дідо Показати IP 8 Серпня 2018 18:45
запивати треба алкоголем або пепсіколою, і обовязково мити руки до і після їди.
Ша Показати IP 8 Серпня 2018 18:49
Мартиняка рештками накорміть, нехай власник знає вкус сальмонели.
ресторатор Показати IP 8 Серпня 2018 19:32
А як же так трапилось? Ще ті, перші, що отруїлись, не виздоровіли, а тут вже інші. Цікаво, однак.
Сальмонела-на-джерел Показати IP 8 Серпня 2018 20:16
Фсе це вигадки злобних конкурентів
А Показати IP 9 Серпня 2018 12:07
оті , що "відмовились від госпіталізації, а ми не можемо їх змусити госпіталізуватись" лазитимуть по місту і сіятимуть скрізь свою сальмонелу?!!!!!(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus