USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На «Луцьктеплі» скорочували і вводили фіктивні посади?

5 Червня 2019 10:05
Під час перевірки ДКП «Луцьктепло» було виявлено низку невідповідностей у документообігу.

Про це йшлося 5 червня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Передусім було наголошено, що працівники підприємства перешкоджали роботі перевірки й надавали документи з затримкою у кілька днів, а також дискредитували діяльність робочої групи.

Як розповіла керівниця відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима, були виявлені недоліки роботи підприємства, зокрема невідповідності назв посад і кількості працівників.

«Такі невідповідності можуть призвести до невиправданого звільнення, переведення або призначення на посади», – наголосила Віра Гудима.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що до документообігу потрібно ставитися дуже відповідально і чітко.

«Як можна скорочувати посади, які не існують, і вводити посади, які теж не існують?» – зауважив Григорій Пустовіт.

Окрім того, під час перевірок виявили неточності в оформленні інвестиційних рахунків, рахунків за оплатою тарифів населення.

«Суми є значними», – наголосив заступник керівника відділу економічного розвитку, економічної політики Сергій Дмитрук і додав, що виявлені й інші численні фінансові порушення.

Як повідомив Григорій Пустовіт, він підготує подання до держаудитслужби і прокуратури, аби відповідні служби взялися за розслідування.

Член виконкому Михайло Щур наголосив, що під час розгляду було недотримано регламенту, окрім того, звіти Сергія Дмитрука та Віри Гудими попередньо не надали членам виконавчого комітету для ознайомлення.

Григорій Пустовіт зауважив, що хоче, аби аудитслужба підтвердила, що все на підприємстві «Луцьктепло» законно. Також усі документи підготують для ознайомлення.

Відзначимо, що підтримали свою керівницю прийшли численні працівники підприємства.
Своєю чергою, депутат Павло Данильчук зазначив, що не розуміє доцільності призначення перевірки на підприємстві і закликав дати належно працювати «Луцьктеплу».

«Перевірка підприємтва – це звична справа», – відповів Григорій Пустовіт.

Голова профспілки «Луцьктепла» Неоніла Слюсар розповіла, що звіти можуть спростувати керівники.

«Ви забули, що на підприємстві було 5 років тому? Коли були триденки, чотириденки, коли працівникам не видавали зарплату по 4–5 місяців, коли працівники виходили перекривати дороги через борги», – сказала Неоніла Слюсар.

Вона нагадала, що керівниця ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна прийшла на підприємство, коли воно було на межі.

Окрім того, Неоніла Слюсар розказала, що на підприємстві є низка вакантних посад, які важко заповнити через низькі зарплати, також робітники не отримують премії.

«Мені дивно чути, що міська рада нічим не допомагає. За останній період, із 2017 року до 2019 року, із бюджету міста підприємству надали 79,869 млн грн на покривання боргів і зарплату. І після цього казати, що місто не підтримує? Давайте говорити про співпрацю з інвестиційним банком. Це саме місто віддаватиме кредити… У нас є питання, чому 11 керівників структурних підрозділів не подали декларацій. Є результати перевірок. Я дуже надіюся, що результати перевірки скасують прокуратура та аудитслужба. Підприємство було, є і буде, і з ним нормально співпрацюватимуть, але не треба нам приписувати упущення попередньої влади. Ми хочемо, аби підприємство успішно працювало і надавало успішні послуги», – зазначив Григорій Пустовіт.

Натомість Валентина Малютіна вказала, що працівники, які проводили перевірки, навіть не мають фахових знань для цього, адже підприємство складне. Вона наголосила, що готова до перевірок фахівців, із якими можна буде говорити.

«Мені просто соромно. Я навіть не буду коментувати ці перевірки… Ми готові до будь-яких перевірок і кожного року ми проводимо повний аудит», – зазначила Валентина Малютіна.

Вона додала, що отримує подяки від європейських інвестиційних структур за відмінну співпрацю, а також наголосила, що за початок опалювального сезону відповідають керівники міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 5 Червня 2019 10:15
Шановні Волинські новини поширення неправди, неперевіреної інформації, навіть яка прозвучала із вуст секретаря ради, переслідується в кримінально карному порядку. У ході виконкому не звучало слово фіктивні посади, натомість називались вони не існуючими. Якщо хтось не розуміється у питаннях скорочення це не значить, що ЗМІ мають поширювати неправдиву інформацію проти тих, хто вчинив відповідно до закону.
Фрося Показати IP 5 Червня 2019 11:00
Замість того, щоб реально допомагати лучанам, роботі комунального підприємства, в.о.секретаря Луцької міської ради зводить особисті рахунки, лобіює свої інтереси. Нагадаю, що Ви, чиновники міської ради, отримуєте платню з наших податків. то служіть лучанам, а не собі!
кум Показати IP 5 Червня 2019 20:11
директорка непрофісіонал, а хапуга, завжди залякує лучан!!!!! гнати в шию
Тепло Показати IP 5 Червня 2019 20:43
Гарний і порядний керівник!
сват Показати IP 12 Червня 2019 18:42
Поприходили одні сраколизи полизати дупу , з неї керівник ,як із говна пуля! Біля себе зібрала одних злодіїв. Профкому окреме спасибі , сидить дупою в зручному кріслі --- ручна собачка Валентини, а працівники отримують мізерні зарплати. Виходьте з того профкому, а за зекомленні кошти і так побухати можете!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus