USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На луцьку багатоповерхівку хотіли взяти кредит без відома мешканців

9 Березня 2021 20:30
Чи можна взяти «теплий кредит» на будинок без відома мешканців? Жителі луцької багатоповерхівки за адресою Кравчука, 17 забили на сполох, бо їхній будинок опинився в програмі «Енергодім» без відома та бажання власників помешкань.

Люди стверджують, що голова ОСББ Георгій Давидюк вніс їхній будинок до цієї програми, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Але річ у тому, що будинок, про який ідеться, додаткового утеплення не потребує. Йому лише 13 років і під час будівництва його нібито утеплювали. Люди пояснюють, що у них стоїть ІТП, тому в квартирах температура адекватна, та й платять вони за тепло взимку куди менше, ніж інші лучани. Від кредиту на утеплення відмовилися і дуже обурилися, коли їхня багатоповерхівка, попри небажання мешканців, опинилася у програмі «Енергодім».

Загалом, теплі кредити – це тема давня. У Луцьку вже не один будинок утеплений за співучасті різних державних програм, в яких частину позики гасить держава. Але навіть попри співфінансування, слід уважно розраховувати, чи вигідно це і чи мешканці будинку в змозі оплачувати такі кредити. Адже в багатьох старіших будинках у квартирах може, наприклад, проживати більше пенсіонерів, аніж платоспроможного населення.

І якщо малозабезпеченому пенсіонеру або ж малозабезпеченій сім’ї комунальні послуги, припустімо, перекриє субсидія, то кредит уже ніщо не перекриє, і додаткові витрати лягають на плечі власника квартири.
Люди обурюються і вже зараз, коли виникла проблема, хочуть знімати голову ОСББ. Сам Георгій Давидюк у цьому будинку не живе. Мешканці багатоповерхівки запросили звіт у керівника ОСББ, але жодних документів про рух коштів їм не надали.

У розмові з журналістами Георгій Давидюк запевняв, що кредиту ще не взяв, а будинок всього-на-всього потрапив до програми «Енергодім».

Відзначимо, що «Укргазбанк» уже схвалив заявку, подану від ОСББ «Кравчука, 17» на реалізацію проєкту «Енергодім», який уже попередньо затверджено. Банк також затвердив розмір першого траншу гранту на суму 14 700 гривень, що складає 70% від прийнятих витрат у розмірі 21 000 гривень. Про це йдеться у документі, який ОСББ надіслала Державна установа «Фонд Енергоефективності». З огляду на такі розрахунки, схоже, програму вже запустили в дію.

На останніх зборах люди збирали підписи проти кредиту. Наступні збори планують присвятити зміні членів правління та голови ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанка Показати IP 9 Березня 2021 21:01
Що це за проект утеплення будинку на 21 000 грн.?!!! Та власний житловий будинок за такі гроші не утеплиш, а то багатоквартирний!! Щось кореспонденти наплутали!!!
Анонім до Лучанка Показати IP 10 Березня 2021 13:39
21 тис. це, швидше за все, тільки енергоаудит чи сертифікат енергоефективності
Василь до Лучанка Показати IP 10 Березня 2021 15:36
Це вартість проекту.А кошторис на утеплення буде 5-10млн. гр. залежно від будинку.І відкати,відкати!!!
Сусід Показати IP 9 Березня 2021 22:28
Цей голова вміє задурювати голову мешканцям. В цьому він асс.
007 Показати IP 10 Березня 2021 00:32
Бреше і краде , ще й документи не дає . Ото ви люди обрали голову ОСББ . Весь Луцьк про нього знає аферист ще той )))
Ірина до 007 Показати IP 11 Березня 2021 15:57
Те саме на київській площі 5, робить що хоче і краде безбожно
Сусідка до 007 Показати IP 11 Березня 2021 20:23
То ви, сусіди, вже забули, як просили його взяти будинок на обслуговування, бо при бувшому голові за опалення платили величезні суми і дах протікав. Платимо за опалення менше ніж у місті, тепер забулося вже.
Василь Показати IP 10 Березня 2021 15:42
Затрати на утеплення будинку відбиваються за 10-15 років,що є нерентабельно.А ось затрати на балансування будинку відбиваються за сезон макс.При перепаді тиску в 1атм і ручному регулюванню-так за пару місяців.Але потрібне утеплення горища,додаткові стояки по глухих стінах і частково добавити радіатори на перших поверхах.Все давно відомо!!!!
Анонім до Василь Показати IP 11 Березня 2021 16:45
але то думати треба... та нi... iншим разом ;-))
Олег Показати IP 10 Березня 2021 16:38
Дол*чна країна. Так в нас все і робиться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus