USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На луцьких будинках не буде реклами

25 Вересня 2019 13:20
Із фасадів та вікон будинків в обласноиму центрі Волині приберуть рекламу, яка псує зовнішній вигляд та естетичну привабливість міста.

Про це йшлося 25 вересня під час засідання 62 сесії міської ради.

Так, на розгляд депутатів винесли проект рішення про концептуальні основи порядку розміщення та розвитку зовнішньої реклами у місті.

Проект передбачає вирішення таких основних завдань:

- поетапне проведення заміни застарілих рекламних конструкцій на рекламні засоби сучасного зразка;

- введення рекомендацій щодо розміщення засобів зовнішньої реклами на території міста;

- перерозподіл зон розміщення засобів зовнішньої реклами;

- розроблення та затвердження проектів схем розміщення засобів зовнішньої реклами на основних вулицях міста та проспектах міста;

- оптимізація розмірів, видів та кількості рекламоносіїв, враховуючи зонування міста, на основі схем;

- об’єднання зусиль суб’єктів господарювання (власників рекламних конструкцій), виконавчих та контролюючих органів для розв’язання проблем щодо зовнішньої реклами.

Відзначимо, що начальниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай продемонструвала слайди, як виглядитимуть окремі будинки без реклами, зокрема у центрі міста. З її слів, зовнішня поклейка реклами буде переведена у внутрішню рекламу, на об'єктах будівництва буде дозволятися розміщеня реклами на напівпрозорій плівців.

Окрім того, передбачається повна заборона розміщення реклами в Старому місті, поділ міста на зони та вимоги до розміщення реклами в кожній з них, розробка повуличних схем розміщення реклами, поступове зменшення та осучаснення засобів реклами.

Як розповів радник міського голови Ігор Поліщук, попередній документ щодо розміщення реклами у місті був прийнятий у такому вигляді, що його неможливо було виконати, адже підприємці оскаржували рішення міськради у суді, тому зараз розробили новий документ.

«На цей момент управлінням архітектури запущено регуляторну процедуру по порядку розміщення вивісок, адже підприємці вивішують їх на будь-який смак. Вивіски – це окреме питання», – зазначив радник міського голови.

Ігор Поліщук підсумував, що перед прийняттям концепції був проведений круглий стіл з підприємцями, які самі розуміють, що рекламана фасадах будинків псує зовнішній вигляд міста.

«У підприємців не було жодних заперечень щодо цього документа. Тому з завтрашнього дня ми беремо цю концепцію і йдемо до підприємців, аби вони зняли рекламу, яка псує зовнішній вигляд нашого міста. Не можна просто користуватися містом для заробляння грошей, потрібно нести якусь відповідальність. Щодо надходжень від реклами, то ми почали з рекламістами не дуже хороші відносини, коли встановили нові тарифи на рекламу, але зараз власники рекламних конструкцій працюють над оновленням засобів реклами, зокрема встановлюють скроли. Безумовно частина коштів від реклами зменшиться, але зовнішній вигляд міста буде набагато кращий», – резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 25 Вересня 2019 16:23
Предпринимателей мнение не спрашивали, власти работают только на то, чтобы рушить чей-то построенный бизнес..........
Петро Показати IP 25 Вересня 2019 16:56
І хто це жовтим так розмалював ??? Від неробства??? Аби підкреслити свою значимість і потрібність???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus