USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На місці Центрального ринку у Луцьку багатоповерхівку не побудують

19 Грудня 2019 11:42
Головний архітектор Луцька Веніамін Туз зазначив, що поширення неправдивої інформації щодо забудови території Центрального ринку – марні, оскільки міськрада встановила так зване «поверхове обмеження» забудов на цій ділянці.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Луцької міської ради 19 грудня.

Він зазначив, що від нестачі повної інформації у ЗМІ з’явились певні маніпуляції.

«Межа Українського відкритого архітектурного конкурсу – не лише Центральний ринок, а й вулиці Галшки-Гулевичівни, Братковського, Кафедральна, Замкова Площа – ділянка величезна, не обмежена лише Центральним ринком. Прошу звернути увагу, які об’єкти у нас можуть будуватися у відповідності до генерального плану міста. Серед них: громадські забудови, садибна забудова, зелені насадження, зони, де розташовані загальноміські центри, зони об’єктів при заповідному фонді та загальноміського значення.

Тобто – це об’єкти громадського призначення, але забудова в тому числі. Історики пропонують нам встановити межу поверхової забудови – три поверхи. Перший поверх може використовуватись як комерція, щоб місто було цікаве в туристичному відношенні. До цього ми не обмежували поверховість забудов, і нам почали надсилати проєкти із замками та скляними вежами. Але у цій зоні мови про будівництво багатоповерхівок бути не може», – наголосив головний архітектор міста.

Разом з тим, радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що інформація про те, що поблизу замку зводитимуть багатоповерхівки – провокація і навмисне збурювання людей. Вочевидь, йшлося про відповідне повідомлення в соцмережі депутата Павла Данильчука.

«Не дочитавши до кінця та вирвавши інформацію з контексту, вони пишуть, що на площі буде житлова багатоповерхова забудова. ЗМІ тиражують цей пост і люди збурюються», – зазначив Ігор Поліщук

Також зауважив, що імена провокаторів, які на Волині в 2014 році їздили і вирішували, якому головному лікареві, митнику, прокурору чи лісівнику треба заплатити, щоб залишитися на посаді, скоро стануть відомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ігор Показати IP 19 Грудня 2019 12:47
Не так давно ішла мова про площу і тематичні ларки. Вже говорять про триповерхівки. Логіка зрозуміла...
Питання Показати IP 19 Грудня 2019 13:14
А для чого навозять землю на берег річки Стир на ділянку яка розміщена біля мосту що по вул. Ковельська. Якщо там щось побудують то зникне панорама старого міста. Яка відстань має бути від водойми до споруд згідно Закону?
Лучанин Показати IP 19 Грудня 2019 13:58
Люди збурюються бо замість того щоб привести центральний ринок до порядку його збираються зносити. Так, зносити легше ніж побудувати, чи тим більше навести лад, але чим звичайний люд завинив?
Еді Показати IP 19 Грудня 2019 15:19
Побудують готель
Бодька Показати IP 19 Грудня 2019 17:09
Вєня туз ти ще працюєш? Ти сьогодні одне кажеш завтра друге! Добре тебе знаю документи на будівництво робив)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus