USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Нобелівську премію миру висунули понад 300 кандидатів

2 Березня 2021 08:14
У 2021 році на Нобелівську премію миру висунули 329 кандидатів. Це третя найбільша кількість претендентів на премію за весь час її існування.

Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на сайт Нобельської премії.

Цього року на премію миру претендують 234 людини та 95 організацій. У 2021-му кількість кандидатів перевершила торішній показник ㅡ тоді на премію висунули 317 кандидатів.

Абсолютний рекорд встановили у 2016, коли на Нобелівську премію миру висунули 376 кандидатів.

Імена кандидатів не можна розголошувати ні членам Нобелівського комітету, ні тим, хто висував кандидатів. Однак раніше ЗМІ повідомляли, що цьогоріч на премію висунули: президента Росії Володимира Путіна, російського опозиціонера Олексія Навального, екоактивістку Грету Тунберг, лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську, колишнього президента США Дональда Трампа, Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ), протестний рух Black Lives Matter («Життя темношкірих важливі»), НАТО та Агентство ООН з питань біженців (UNHCR) тощо.

Потрапити до списку Нобельських лауреатів доволі складно. Кандидата мають право рекомендувати тільки чинні та колишні члени норвезького Нобелівського комітету, радники, призначені Нобелівським інститутом, члени національних парламентів та урядів різних країн, члени Міжнародного арбітражного суду в Гаазі, а також лауреати Нобелівських премій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євросоюз Показати IP 2 Березня 2021 08:27
Спаскудили саме поняття *премія МИРУ* тими *кандидатами*..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus