USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На «Оберіг» до Луцька з'їхалися півсотні учасників із усієї України

3 Листопада 2017 11:24
Відроджений у Луцьку музичний фестиваль «Оберіг» викликав неабиякий ажіотаж у поціновувачів чуттєвої україномовної пісні, тож не дивно, що квитки навіть на заключний програмний концерт уже повністю розкупили.

Прес-конференція з нагоди старту фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» за участю, зокрема, членів журі дійства відбулася 3 листопада.

Насамперед перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик відзначив, що багато осіб були скептично налаштовані та до кінця не вірили в те, що вдасться відновити фестиваль «Оберіг» після тривалої перерви (останній фестиваль відбувся аж 16 років тому). Але за неодноразового клопотання, наприклад депутата облради Сергія Сівака, який і виступив ініціатором відродження «Оберегу», на травневій сесії Волинської обласної ради було прийнято відповідне рішення та виділено 140 тисяч гривень на проведення майбутнього фестивалю.

Знаковим, за словами Олександра Пирожика, також є те, що час відродження фестивалю припав саме на 2017 рік, який проголошено Роком УПА на Волині. Тож «Оберіг» став ще одним заходом, покликаним вшанувати українських героїв, які воювали в лавах ОУН-УПА. Окрім того, фестиваль присвячений і новітнім героям – героям Небесної Сотні, а також усім військовослужбовцям, які захищають нашу країну на сході.

«Я бажаю, аби цей «Оберіг» став справжнім оберегом для всіх творчих людей, а також для всіх тих, хто воює зараз на сході», – сказав Олександр Пирожик.
Ініціатор відновлення фестивалю, депутат Сергій Сівак, своєю чергою, акцентував: «Сьогодні ми загубили ту культуральну нішу, яку займали у 80-х роках, тому одне із завдань фестивалю – повернути її, адже ми маємо незнаний пласт культури, який ще потрібно донести до громадянина. Ми повинні нарешті відходити від тієї музики, яку нав’язують нам ззовні».

Відродження фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» зіткнулося з неабияким зацікавлення з боку самих виконавців. Для того, аби відібрати найкращих учасників, організували спеціальний конкурсний відбір, у результаті якого до фестивалю запросили 54 виконавців із Рівного, Києва, Слов’янська, Львова, Чернівців, Тернопільської області та, звичайно, Волині.

«Подібні дійства – це завжди відкриття, нові імена та неймовірні таланти. І ми сподіваємося, що протягом фестивалю нам вдасться віднайти ці таланти», – зазначила директорка Волинського обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова.
Голова журі, письменник Ігор Павлюк розповів, що в ролі члена журі музичного фестивалю пробує себе вперше, адже до цього часу долучався лише до конкурсів поезії, тому при оцінюванні учасників, як зазначив, передусім намагатиметься вникнути в атмосферу виступу.

Також він зауважив, що головна мета фестивалю полягає в популяризації української пісні не тільки в містах, а й у найменших населених пунктах країни.

Відзначимо, що кошти, виручені від продажу квитків на концерти, спрямують на потреби 14-ої ОМБ, яка зараз повертається зі сходу на місце постійної дислокації у Володимир-Волинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus