USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На очисних Луцькводоканалу встановлять обладнання, що пришвидшить висушування мулу у 600 разів

2 Лютого 2022 11:21
Вже у червні цього року на очисних спорудах КП «Луцькводоканал» буде встановлено мобільний цех осушки мулу, який вирішить проблему переповнених мулових карт. З допомогою новітнього обладнання – мобільного мультишнекового дегідратора – процес висушування мулу, який залишається після очищення стоків від населення, стане швидшим приблизно у 600 разів.



Це допоможе вирішити низку екологічних питань, покращить якість очистки стічних вод та в перспективні суттєво зменшить площу атмосферних викидів у атмосферне повітря, повідомляють на сайті Луцькради.

Проблема критичного надлишку мулу, що накопичувався на очисних спорудах Луцька після очистки стічних вод, виникла ще десятки років тому. Керівництво КП «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою ініціювали низку заходів для модернізації очисних споруд. Одна із важливих ініціатив – придбання та встановлення найсучаснішої технології зневоднення стічних вод – мобільного мультишнекового дегідратора, який забезпечить швидке осушування мулу без його накопичення на мулових картах.
«Мобільний цех механічного зневоднення Module D, або мультишнековий дегідратор – це найсучасніше обладнання для зневоднення і відділення осаду промислових і господарсько-побутових стічних вод, – розповів Віктор Гуменюк. – Накопичення мулу – ключова проблема всіх очисних споруд в Україні. Досі залишковий мул від стоків, що заходять на очисні споруди, лишався на очисних спорудах протягом двох років до часу його повного висихання. Відповідно, мулові маси накопичувалися, піддавалися впливу природних явищ, займали великі площі.

Щоб вирішити проблему, ми здійснили тестове використання найсучаснішої технології зневоднення мулу з допомогою мультишнекового дегідратора. Він пройшов успішні випробування на наших очисних спорудах. Стічні води, які потрапляли на очисні, одразу віджималися, а висушений мул відділявся. Тому ми поставили за мету придбати цей пристрій у вигляді мобільної установки. І вже у червні на очисних буде встановлена нова сучасна європейська технологія очистки мулу.



КП «Луцькводоканал» скористався фінансовими інструментами, які дозволили придбати мобільну установку та здешевити її вартість завдяки участі в державній програмі часткової компенсації з придбання комунального обладнання. У грудні був підписаний контракт, проведено відповідні авансові платежі. Обладнання вже виготовляється у Європі, а згодом пройде доукомплектацію в Україні. В червні заплановано встановлення обладнання і початок його роботи на наших очисних спорудах. А отже мул буде одразу віджиматися і ми фактично відійдемо від технології використання мулових карт».
«Луцькводоканал» – перше в Україні підприємство серед водоканалів, яке використає мультишнековий дегідратор у вигляді мобільної системи, що забезпечує швидку адаптацію і високий результат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 2 Лютого 2022 14:04
це означає нове чергове підвищення цін на водопостачання та водовідведення до (економічно обгрунтованих)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus