USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«На останню зміну в рідному місті вийшов понад рік тому», – лікар з Маріуполя, який нині працює на Волині

18 Березня 2023 06:48
Майже рік у Володимирському територіальному медоб'єднанні працює анестезіолог Сергій Хоружий із Маріуполя.

Суспільному чоловік розповів про свою останню робочу зміну на попередньому місці роботи.

Із восьми медзакладів, які були в Маріуполі, каже лікар, лише три не зазнали значних руйнувань, а сучасний корпус лікарні, де він працював, повністю знищено.

Востаннє Сергій Хоружий вийшов на зміну в лікарні рідного міста 27 лютого.

«Коли я вже здавав зміну, після восьмої, стали з’являтися перші люди з кульовими пораненнями. Хірурги брали людей з кульовими пораненнями кінцівок. Ті, хто прийшов у лікарню, не змогли вже вийти, вони організували цілодобові пости і працювали практично безвиїзно», – пригадує лікар.
Читати ще: «Обстріли змусили переїхати»: отоларинголог із Запоріжжя працює на Волині

Зі слів Сергія Хоружого, з кожним днем обстріли Маріуполя ставали більш інтенсивними. Травми людей, які поступали до лікарні, теж ставали важчим: «Через кілька днів стали прилітати літаки з великими бомбами. Вони пробивали дім від даху донизу, до підвалу. Всіх, хто був, накривало там і вибуховою хвилею, і уламками».

Чоловік розповідає: російські військові взяли місто в оточення та нікого не випускали.

«Люди переміщалися містом на свій страх і ризик, – додає лікар. – Багато побитих автівок стояло на узбіччях, люди лежали».

Читати ще: Пацієнти з «ДНР», фільтрація та втеча через Росію: лікар, який переїхав на Волинь з окупованого Куп’янська, – про жахи «руского міра»

Сергій Хоружий виїхав з родиною із Маріуполя в середині березня.
Переїхавши на Волинь, одразу влаштувався у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Володимирського медоб’єднання. Його син – військовий медик, зараз перебуває у лавах Збройних сил. Вони бачилися востаннє рік тому.

Як розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Володимирського медоб’єднання Вікторія Михалевич, від початку повномасштабної війни до них на роботу влаштувалося 20 переселенців-медиків. Зараз у шпиталі їх працює восьмеро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus