USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На острові Сент-Вінсент вивергається вулкан, евакуюють тисячі людей. Відео

10 Квітня 2021 11:18
Один з найдавніших вулканів Суфріер, розташований на карибському острові Сент-Вінсент, прокинувся в грудні минулого року, проте активно вивергатися почав на поточному тижні.

Про це в суботу, 10 квітня, повідомила британська служба ВВС, пише Корреспондент.net.

Зазначається, що Суфріер в останні дні викинув темні шлейфи попелу на шість кілометрів у повітря і в четвер увечері на вулкані стала видна лава.

За словами сейсмологів з Університету Вест-Індії, відбувається «вибухове виверження».

У зв’язку з цим прем’єр-міністр країни Ральф Гонсалвес закликав понад 16 тисяч жителів небезпечних зон терміново евакуюватися. Людей відправляють на круїзні лайнери, а також у безпечні частини острова.
Нагадаємо, три дні тому Кабмін України затвердив безвіз із Сент-Вінсентом і Гренадінами. Угода дає можливість здійснення безвізових поїздок громадянами держав терміном на 90 днів протягом півроку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus