USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

На озеленення у Луцьку планують витратити 59,7 млн за три роки

22 Листопада 2021 18:37
У планах на найближчі три роки КП «Парки і сквери» купівля поливальної машини, створення нових рекреаційних зон, утримання зелених насаджень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Зокрема, на розгляд депутатів представили програму розвитку та утримання парків та скверів, інших озеленених територій міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Як повідомив виконувач обов’язків директора КП «Парки і сквери міста Луцька» Олександр Михалусь, у Луцьку на сьогоднішній день існує п’ять парків загальною площею 118,29 га, один лугопарк (9,51 га), дві рекреаційні зони (10,51 га), 33 сквери (13,34 га).

Головною метою проекту програми є забезпечення належного утримання зелених насаджень, розвитку відповідно до сучасних вимог інфраструктури парків та скверів, забезпечення збалансованого розвитку природних територій, організації культурного дозвілля мешканців міської територіальної громади, з врахуванням різноманітності соціальних груп.

У межах програми заплановані наступні заходи:

- посадка деревно-чагарникової рослинності;

- очищення прибережних смуг, меліоративних каналів від самосіву, бур'янів та травостою;

- боротьба з бур'яном-алергеном;

- придбання основних засобів, обладнання, господарських товарів для забезпечення утримання зелених насаджень, розчищення чагарників територій парків та скверів;

- встановлення бюветів з прокладанням мережі;

- утримання територій скверів по угодах;

- влаштування компостних ям;

- прибирання територій із застосуванням антильоду (боротьба з ожеледицею);

- видалення буреломних та вітровальних дерев;

- видалення сухостійних та фаутних дерев;

- видалення самосіву та порослі;

- косіння газонів;

- очищення площ від порубочних решток та сухого хмизу, гілля, що впало;

- санітарне прибирання парків;

- реконструкція зелених зон, квіткових алей, розроблення технічної документації, планів благоустрою, розробка топогеодезичних вишукувань, розробка проектів землеустрою щодо ділянок парків та скверів, інших озеленених територій, квіткове оформлення.

На три роки на виконання всіх заходів заплановано 59,7 мільйона гривень, з них 18,9 мільйона гривень передбачено на 2022 рік, 19,7 мільйона на 2023 рік та 21,1 мільйона гривень на 2024 рік.

Зі слів Олександра Михалуся, планують для підприємства придбати поливальну машину для того, аби доглядати за зеленими насадженнями в громаді.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus