USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Безробітні в ділі: на Ратнівщині працює «Армія відновлення»

24 Грудня 2022 06:23
В умовах війни кожен українець живе однією думкою: чим я можу бути корисний своїй країні? Всі ті, хто з різних причин лишився без роботи, поповнили лави «Армії відновлення». Вони через виконання суспільно корисних робіт відбудовують країну.

Про це повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Нещодавно уряд затвердив постанову, згідно з якою розширив повноваження військових адміністрацій щодо залучення громадян до суспільно корисних робіт. Це можуть бути як роботи, спрямовані на задоволення потреб Збройних сил України, так і на забезпечення загальних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення області.

Зокрема, Ратнівська територіальна громада першою на Волині організувала суспільно корисні роботи та залучила на їх виконання 17 безробітних. Усі вони працюють лише в межах своєї громади й займаються облаштуванням оборонних рубежів, спостережних пунктів, блокпостів, укріплюють споруди цивільного захисту.

22 грудня під час робочого візиту Ратнівщиною заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк зустрівся з очільником громади Віталієм Біруком. Посадовці обговорили законодавчі зміни та визначили перелік робіт на наступний рік.

До слова, чоловіки почали працювати ще 7 грудня, за умовами договору роботи мають закінчити до кінця року.

У ВОЦЗ нагадують, що участь безробітних у суспільно корисних роботах оплачується на рівні мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні становить 6 700 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
112 Показати IP 24 Грудня 2022 09:54
На одного раба три прораба
Анонім Показати IP 24 Грудня 2022 14:32
най самі ті підари з верховної ради ідуть пахати за 6500. ви ціни бачили дибіли за ті гроші можна місяць прокурити і по обідати на роботі... а защо далі жити
Волинян Показати IP 24 Грудня 2022 20:04
150 доларів! Та я в я Польщі отримував в 10 раз більше! І це при тому що ціни однакові, тут і там. Капець. Перетворили людей в якихось кріпаків. Тьфу.
Мабуть Показати IP 24 Грудня 2022 22:16
Краще ніж українець чмирить українця немає нігде. Чи це можливо сучасні остарбайтери ,вдумайтесь за 5 тисяч чистими мокнути, мерзнути, кирками, на вітрі на морозі ломами копати окопи як в часи ПСВ А владі соснознавців показувати як здобуток і перемога
Анонім Показати IP 25 Грудня 2022 01:52
Люди добрі на вулиці війна ,і люди думаю в першу чергу щоб захистити себе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus