USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На ремонт музею Лесі Українки в Колодяжному бракує 10 мільйонів

1 Березня 2019 21:25
Значної суми коштів не вистачає на те, аби відремонтувати музей Лесі Українки.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА 1 березня.

«Ми проїдаємо 70% якщо не більше бюджету – субсидії, зарплати, премії, надбавки, а відремонтувати музей Лесі Українки 10 мільйонів немає. Він руйнується, я домовився, прем’єр погодився, але потім на повертання боргів немає коштів», - зауважив голова ОДА Олександр Савченко.

Також він зазначив, що досі немає повного видання творів Лесі Українки.

Нагадаємо, унікальна пам’ятка архітектури – музей-садиба Лесі Українки, що у Колодяжному за вісім кілометрів від Ковеля, – руйнується: частина штукатурки осипалась, тріщини пішли по всьому фасаду. Останній ремонт будиночків та веранди проводився у 1991 році.

Заходи з підтримання в належному стані приміщень, які постійно проводив музей власними силами та за власний кошт, вже не можуть забезпечити збереження пам’яток культури національного значення, якими є два меморіальні косачівські будиночки. Вони потребують невідкладного капітального-реставраційного ремонту.

З проханням виділити кошти на реставраційні роботи народний депутат Ірина Констанкевич зверталася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Stalker Показати IP 1 Березня 2019 22:50
Бляха за ці кошти я побудую 10 ть музеїв і мені на пиво залишиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus