USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Рівненщині вилучили 1,6 т бурштину вартістю понад 16 млн грн

13 Грудня 2017 15:43
У Рівненський області в результаті проведення спецоперації з незаконного обігу вилучено 1,6 т бурштину різних фракцій на загальну вартість понад 16 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає кореспондентУНН.

“Протягом минулого тижня працівники прокуратури спільно з поліцією провели дві операції та вилучили рекордні за останні роки партії обробленого та не обробленого бурштину вагою 1600 кг вартістю понад 16 млн.грн. Також було вилучено обладнання для видобутку та обробки бурштину”, — сказав Лисенко.

За його словами, наразі встановлюється все коло фігурантів, причетних до незаконних оборудок. Відкрито кілька кримінальних проваджень за низкою статей Кримінального кодексу України.

До слова, протягом останніх тижнів це вже третє вилучення таких обсягів. Зокрема, раніше повідомлялося, що на Рівненшині вилучили найбільшу за останні роки партію бурштину вагою більше 1 тисячі кілограмів вартістю близько 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нелегальний видобуток бурштину – проблема трьох областей: Рівненської, Житомирської на Волинської.

Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП "Волиньприродресурс". 2 лютого, Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. Прорив, який здійснили у Волиньраді, оцінили всеукраїнські ЗМІ.

Однак зараз місцева влада з подачі київських керівників блокує роботу цього комунального підприємства. Зокрема, у Маневицькому та Ратнівському районах, де могло б працювати КП «Волиньприродресурс», сільським головам відмовляли в наданні ділянок за межами населених пунктів. Про це нещодавно заявляв голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Жора Показати IP 13 Грудня 2017 16:49
Правильно шо відмовили бо вприродоресурса для людей нічого навіть незаплановано вони такі самі брехуни як всі інші
111 Показати IP 13 Грудня 2017 16:55
В цій крайні вони всі стараюця обманути людей як влада на чоли з гуньчиком він сам лічно обіцяв людям ще два рокі тому що ви будете добувати самі на свойх землях бурштин а тепер наші землі продали
222 до 111 Показати IP 13 Грудня 2017 19:21
А кому продали можна поцікавитись? На скільки відомо то продаж землі заборонений ну і Гунчик, за своєю посадою, нічого продавати не може.
111до 222 Показати IP 13 Грудня 2017 22:07
Волинські новини писали пару днів назад шо продали 220 гектарів в маневицкому районі https://www.volynnews.com/news/society/vasylenko-viddav-220-ha-volynskykh-burshtynovykh-zemel-u-pryvatni-ruky/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus