USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Рівненщині вилучили тонну бурштину вартістю 10 млн

6 Грудня 2017 18:11
На Рівненщині працівники прокуратури та поліції вилучили найбільшу за останні роки партію бурштину вагою більше 1 тисячі кілограмів вартістю близько 10 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

У рамках кримінального провадження щодо незаконної діяльності, пов’язаної з незаконними операціями із бурштином, працівники прокуратури Рівненської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області 05.12.2017 провели 9 обшуків на території м. Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

За результатами проведення слідчих дій ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки «сонячного» каміння, а також вилучено, зокрема й у житлових приміщеннях, 1017 кг обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 млн грн, спеціальне обладнання для його незаконного видобутку (мотопомпи, шланги) та ручної обробки.

На даний час підготовлено клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до передбаченої законом відповідальності фігурантів незаконних оборудок з бурштином.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Рівненської області.


Нагадаємо, нелегальний видобуток бурштину – проблема трьох областей: Рівненської, Житомирської на Волинської.

Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП "Волиньприродресурс". 2 лютого, Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. Прорив, який здійснили у Волиньраді, оцінили всеукраїнські ЗМІ.

Однак зараз місцева влада з подачі київських керівників блокує роботу цього комунального підприємства. Зокрема, у Маневицькому та Ратнівському районах, де могло б працювати КП «Волиньприродресурс», сільським головам відмовляли в наданні ділянок за межами населених пунктів. Про це нещодавно заявляв голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_2 Показати IP 6 Грудня 2017 19:34
Грець з тим камiнням,хлопцi,помпу хоть вiддайте!
Читач Показати IP 6 Грудня 2017 20:08
Юї йобокопу (луценку) показники треба, мусили пожертвувати тоною дєрьма.
махновщина Показати IP 6 Грудня 2017 22:51
в стране беспредел
Жора Показати IP 7 Грудня 2017 15:25
Выдно з атовцямы недилылы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus