USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На такому льоду 10 чоловік може стояти: плюсова температура у Луцьку не зупиняє зимових рибалок. Відео

31 Січня 2024 22:30
Незважаючи на плюсову температуру, любителя зимової риболовлі виходять на кригу водойм. Занадто відважні, одержимі своїм хобі чи ж рибалять, аби мати, що поїсти?

Журналісти ТРК «Аверс» поцікавились у відчайдухів, що штовхає їх ризикувати життям. Ну а рятувальники нагадали основні правила безпеки: як не піти під лід у гонитві за уловом.

Плюсова температура не зупиняє відважних любителів зимової риболовлі, які приходять на річку Стир. Пан Ігор – рибалка з 25-річним стажем. Із самого ранку зробив десять лунок на річці і чекає на улов. Ділиться: найбільше, що спіймав, – щука понад 12 кілограмів. Журналісти на лід вийти побоялись, але до затятого рибалки таки догукались. Він каже, що йому взагалі не страшно рибалити зараз.

«Я худенький, легенький. Лід нормальний, тут десять чоловік може стояти. Якщо хтось провалився, треба допомагати. Вчора провалився, але дістали. Він вчепився і виліз. Щоб такого не було, потрібний шнурок і жилет», – говорить чоловік.

Ще один безстрашний любитель зимової риболовлі Павло був не таким багатослівним.

«Абсолютно не страшно. Абсолютно. Двоє стоїмо, і ще й троє можемо стати», – стверджує рибалка.

А от пан Василь каже: біля річки просто прогулюється, а рибалити полюбляє влітку.

«Ловлю рибу, але не зимою. Маю снасті, купив, але то не моє», – стверджує Василь.

Деякі рибалки вже йдуть з уловом, їм теж на лід виходити нестрашно. Тим часом рятувальники нагадують правила безпечної риболовлі.

«Варто мати напоготові палицю, мотузку. Потрібно знати правила надання допомоги людині, яка тоне, і як рятуватися самому. Коли людина провалилася в ополонку, до неї потрібно наближатися лише поповзом. Якщо лід під тобою тріщить, потрібно повільно повертатися шляхом, яким ти прийшов. Дуже багато ризиків та шансів опинитися у крижаній воді, тому потрібно зважати на це перед тим, як виходити на лід. Рятувальники рекомендують зовсім туди не ступати», – наголошує провідна фахівчиня ГУ ДСНС у Волинській області Віта Лукашевич.

Читати ще: Продовжать пошуки наступного тижня: у Стиру шукають зниклого лучанина

Працівники ДСНС додають і сумну статистику смерті під кригою: двох людей ще шукають.

«Станом на кінець місяця у нас є чотири жертви: жінка і троє чоловіків. Всі ці люди були виявлені мертвими у водоймах. Окрім того, з певною періодичністю тривають пошукові роботи на Стиру і на річці Луга, де шукають жінку та чоловіка. Тобто доля ще двох людей невідома», – резюмувала Віта Лукашевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Літній рибаока Показати IP 1 Лютого 2024 12:53
Пінгвіни, шо з них взяти?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus