USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На війні з Росією загинув волинянин Роман Доскуч

7 Червня 2022 09:44
На війні загинув мешканець села Затурці Володимир-Волинського району Роман Ігорович Доскуч.

Про це повідомили на сторінці громади.

«Затурцівська громада схиляє голови в глибокій скорботі за воїном-захисником Доскучом Романом Ігоровичем!

Приносимо співчуття сім’ї, батькам та рідним, низький уклін Вам!

У нашій пам’яті він назавжди залишиться відважним Героєм!», – йдеться у дописі.

Про час зустрічі тіла Героя повідомлять додатково.

Як писав раніше Район.Локачі, Роман Доскуч підписав контракт із Збройними силами України у грудні 2016 року. А вже через два місяці в складі 14-ї окремої механізованої бригади вирушив на передову. Його взвод «кинули» на Луганщину – в Новоайдарський район. Бійці потрапили відразу на першу лінію фронту, де найближчий вогневий рубіж противника знаходився всього за 1200 метрів.

«До сепаратистів, які зайняли житлові будинки в селі Довге, було рукою подати. Розділяла наші позиції єдина перепона – глибоководна річка Сіверський Донець, що унеможливлювало прямі сутички. Прибічники «руського міра», попри Мінські домовленості, періодично гатили по нас з мінометів та крупнокаліберних кулеметів. Обстріли, бувало, вели й в нічну пору доби. Та просунутись ворогу вперед не вдалося. Пробувши там десять з половиною місяців, наш підрозділ відправився на ротацію», – розповідав військовослужбовець у 2019 році.

Та попереду чекало ще вісім непростих фронтових місяців…

«Поблизу Катеринівки, де дислокувався наш батальйон під час другого виїзду на Схід, було дійсно гаряче… Воювати доводилось в посадках. Територія проглядалась погано, а дистанції для ведення вогню здавалися незначними. У тих умовах найкращою зброєю для солдатів були власні інтуїція, слух та зір. Рятувало це, на жаль, не завжди: від куль снайперів на сусідніх позиціях полягло двоє побратимів» – ділився сумними спогадами воїн.

Йому доводилось брати участь у навчаннях, які проводились на Львівщині спільно з іноземними бійцями. Разом з інструкторами НАТО відпрацьовували штурми, атаки, прийоми оборони тощо. Багато корисних навик набувається й під час бригадних злагоджень, що відбуваються максимально наближено до бойових умов. Такі Роман проходив на Рівненщині.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині загиблого Героя. Вічна пам’ять і шана!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександра Показати IP 9 Червня 2022 11:21
Дорогий Рома, наш захисник, ти назавжди залишишся в наших серцях!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus