USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто є хто на виборчому окрузі №22: Роман Бондарук. Частина ІІ

13 Жовтня 2014 13:35
Кандидат в депутати Верховної Ради Роман Бондарук промовисто «говорить» до своїх виборців з білбордів: «Не чекати! Не боятися! Діяти!». Однак факти з власного життя та діяльності впевнено замовчує. Про те, хто є хто на виборчому окрузі №22 продовжує інформувати Під прицілом.

Частина третя: «Західінкомбанк»

У 2013 році на Волині вчергове вибухнув скандал навколо збанкрутілого «Західінкомбанку», керівництво якого прибрало до рук десятки мільйонів гривень людських заощаджень. В результаті – головний фігурант справи подався навтікача, а банк тим часом повільно стягує з боржників кошти, аби погасити хоч якусь мізерну частку боргів перед вкладниками. Щодо передостанніх, то, як виявилось, серед них дуже багато волинських політиків та бізнесменів.

Зокрема, як ми писали у першій частині розслідування про нашого героя, Роману Бондаруку пощастило з друзями. Серед його знайомих виявився молодий фінансист Іван Синюк, який тільки закінчив Луцький політехнічний інститут і пішов працювати у горезвісний банк. Хлопці давно товаришували. Тож, вочевидь, по гарній дружбі Іван Синюк, який непогано просунувся по кар’єрній драбині до посади начальника фінвідділу ТзОВ «Західінкомбанк», розповів Роману про те, що банк скоро «накриється мідним тазом». І як завше буває – у хлопців напевно визрів спільний план на тему «як узяти в банку-банкрута гроші і не повернути їх».

Як наслідок, Роману Бондаруку дали великий кредит, який він донині так і не погасив. Його товариша Івана Синюка, який, вочевидь, і навів компанію нахабних рейдерів на банк, навіть намагались притягнути до відповідальності і кілька разів порушували проти нього кримінальні справи. Та молодику вдалось вийти сухим із води. І, вочевидь, не без допомоги того ж таки Романа Бондарука та Андрія Осіпова.



Загалом, Роман Бондарук оформив у «Західінкомбанку» кредитів на суму у понад 10 мільйонів гривень. Та донині він ці кошти не сплатив. Як наслідок – він винен банку з відсотками вже понад 32 мільйони гривень. І поки він відмовляється сплачувати свої кредити – майже 6 тисяч вкладників «Західінкомбанку» воліють отримати хоча б щось із вкладів.



Свого часу люди несли до фінустанови усі свої заощадження – натомість багатії спритно понабиравши кредитів, відмовляються їх гасити, посилаючись на те, що банк і без них луснув, немов мильна бульбашка. Серед таких був і Степан Івахів, і нині числиться Сергій Мартиняк, і брати Кобаки, і Василь Токарський, і брат Романа Юрій Бондарук, та ще десятки інших далеко небідних людей.

Ще тоді, аби взяти кредит, хлопці спритно заклали заставне майно ТОВ «Волиньметбуд», яке, своєю чергою, перебрало майно у КП «Промбуд-6». Коли ж банківські розпорядники вирішили замість грошей хоча б забрати у бідних позичальників для погашення боргу майно – виявилось, що у заставі банку перебуває фактично два гуртожитки загальною вартістю понад 8 мільйонів гривень. Та найцікавіше те, що у цих гуртожитках вже з років 20-30 живуть люди… які через приХватизацію підприємства, на балансі якого перебував будинок, так і не змогли приватизувати свої кімнати. Тож, фактично Роман Бондарук хотів розрахуватись з банком гуртожитком… з живими людьми!



Цілком ймовірно, що банк, продавши нерухомість, міг просто виставити жильців на вулицю. Однак прокуратура не дозволила такого безчинства і передала гуртожитки у власність територіальної громади Луцька. Тим часом, Роман Бондарук категорично заявив, що повертати вклади «Західінкомбанку» він не збирається.

Тож поки кандидат починає нову передвиборчу кампанію – вкладники банку продовжують сподіватись, що він погасить кредит перед фінустановою. Разом з тим, виникає питання: чому у бідного депутата Луцької міськради, який так мріє про велюрове крісло Верховної Ради, гроші на вибори є, а повернути «Західінкомбанку» хоча б частину кредиту – немає.

Частина четверта: коли вже нема віри… з’явилися ОСББ

Про діяння Бондарука&Ko довго знали лиш обмежене коло людей. Коли ж усе спливло на поверхню і у ЗМІ з’явились повідомлення про причетність депутата до рейдерських захоплень й інших посягань – він одразу взявся судитись з журналістами. Так навіть подавав до суду на автора статті «Герої нашого часу» Петра Чечелюка та кілька місцевих волинських видань, які зробили передруки статті. Мовляв, таким чином представники мас-медіа попсували йому імідж, честь, гідність і ділову репутацію. Та представники Феміди виявились іншої думки, і Роман Бондарук разом з таким відомим юристом, як Андрій Осіпов, програли справу.

У результаті спритники зрозуміли, що їм варто шукати альтернативні шляхи підняття свого іміджу, адже – вибори вже незабаром. І цього разу лучани, знаючи УСЕ про Бондарука&Ko, можуть не проголосувати за зграю спритників.

Тут досить вдало виручила Романа Бондарука давня ідея розвитку Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і вірна Юлія Сабатюк.



Наразі створення ОСББ - для них своєрідний вид бізнесу, який набирає обертів.

Хлопці разом кілька останніх роки активно займались популяризацією ОСББ. В той же час Роман Бондарук навіть очолив об’єднання голів співвласників.



Вочевидь, молодий політик зрозумів, що така співпраця може стати хорошим підґрунтям для впливу на думку лучан, а відповідно – кожен член ОСББ – плюс один голос на виборах. Таким чином, депутат активно починає просувати у міській раді різного роду програми підтримки ОСББ, презентує проекти з енергоефективності і з кредитування об’єднань.



Вочевидь, для Юлії Сабатюк така підтримка луцького обранця прийшлась на руку, тож у дуеті вони вже за кілька років прибрали до рук сферу створення та підтримки ОСББ в Луцьку. А це нині - не поганий шанс впустити руку в бюджетний гаманець. В результаті і «вовк ситий і вівці цілі» – а головне, Роман Бондарук отримав підтримку тисяч членів ОСББ, яким він так допоміг за останні роки…

Частина п'ята. По кістках у Верховну Раду

Роман Бондарук вже давно приміряв для себе депутатське крісло у Верховній Раді. Ось він вже уявив себе нардепом і приміряє трибуну. (на фото). А ось він вже дає коментарі всеукраїнським каналам за парламентським пюпітром.





Вочевидь, Роман Бондарук поставив для себе чітку ціль – потрапити у Верховну Раду. Тож вже напередодні старту передвиборчої кампанії на Волині почав діяти обласний осередок політичної партії «Демократичний Альянс». Саме він і став цьогоріч стартовим майданчиком на виборах Романа Бондарука до парламенту. Зокрема, головою політсили оперативно обрали Юлію Сабатюк, вірну подружку кандидата, та нинішнього депутата Луцької міськради. В результаті – вона одразу внесла в роботу свої правила. Зокрема, Юлія Сабатюк у палкій дискусії з колегами по партії відстоювала думку, що на виборах до Верховної Ради Волинський осередок «Демократичного Альянсу» повинен підтримає кандидата-самовисуванця Романа Бондарука, який балотується по 22 ОВО з центром у Луцьку. Мовляв, він на ділі довів, що розуміє важливість підтримки активних і відповідальних людей. До того, ж він буцімто долучився до Революції гідності, аби повалити режим і сам стояв на Майдані... Про що Роман Бондарук так розповідав у соцмережах.



На тому він і побудував свою виборчу кампанію. Мовляв, іде у Верховну Раду, як людина дії. Ба більше, Роман Бондарук у передвиборчій програмі декларує – зміни починаються з тебе. Та у житті, вочевидь, чоловік притримується трішки іншої позиції – усе потрібно робити лише для себе і не важливо якими методами. Головним для нього наразі є отримання мандату, що дозволить прикрити сумнівні оборудки статусом неторканності. До того ж депутатське місце у Верховній Раді значно розширить можливості розвитку «справи» Романа Бондарука, яка наскрізь просочилась рейдерським присмаком.

Тож навряд чи свідомий виборець, якому ще не замилили очі в ОСББ, прийде на вибори і проголосує за Романа Бондарука. Кандидата, який роками по-рейдерськи загрібає до своїх рук потужні підприємства, кандидата, який не повертає борги своїм виборцям, кандидата, який цинічно використовує лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанка Показати IP 13 Жовтня 2014 13:48
коментар було видалено
5465467 до Лучанка Показати IP 13 Жовтня 2014 13:58
нічого,прийде і на нього час розплати
вітя Показати IP 13 Жовтня 2014 13:55
а хтось дивується такі і переважно йдуть в депутаии бо більше нічого робити не можуть.
Виборець Показати IP 13 Жовтня 2014 15:14
Автор статті- молодець! Було б більше правди про кандидатів, то більше чесних людей потрапило б до ВР і ця вся шушара- бандюки кроку не ступили б туди
123 Показати IP 13 Жовтня 2014 15:36
А де такі статті про тріо: Єремеєв, Івахів, Мартиняк????
член ОСББ Показати IP 13 Жовтня 2014 15:36
Поїздки бондарука з сабатюк влітку на пляж дали результати - є підтримка. Як би хто не ганьбив бондарука, а він хлопець винахідливий. Нічим не знехтує в досягненні мети. В бій ідуть всі інструменти.
перукар Показати IP 13 Жовтня 2014 15:48
За людські збереження в банку, за їхні сльози Роман подарував коханій дружині (на 5 років старша) магазин Декор меблі по вул. Лесі Українки, і подейкують, що ще й перукарню, де з баби яги роблять красуню. Отак треба дружин кохати!
Дьодік Показати IP 13 Жовтня 2014 17:36
Смачно макнули кандидата в депутани.
Гаубиця Показати IP 13 Жовтня 2014 17:45
Таких депутатів як брати Бондаруки та Осіпов треба гнати з нашого міста і не давати їм тут ні жити,ні працювати,ні навіть дихати Волинським повітрям.........................Ганьба їм злодіям і брехунам ! Ганьба таким горе бізнесменам, що не вертають кошти у Західінкомбанк і обманюють людей, які проживають у гуртожитках (ОСББ) по вул.Ковельській в т.ч. і нашого мера міста. !!!! Куди дивиться прокуратура і СБУ ??? !!!!
фінансист Показати IP 13 Жовтня 2014 18:25
Агітатори Бондарука кинули в ящик газетку "Коунальний патруль" (в народі її назвали "Комунальний піздун"). Тираж - 20000 примірників, але примітна одна річ: редактором видання є Іван Синюк... Так-так, це той самий Іван, який працював начальником фінансового відділу "Західінкомбанку" і щедро видавав Бондаруку кредити. В друкарні організоване нове кубло аферистів. Ті ж люди в ту ж хату. Вітаю Івана з новою посадою і перекваліфікацією на журналіста. Тільки тут немає де красти. Газета розповсюджується безкоштовно, видання не популярне, брехливе, як і бондарук з осіповим.
123 Показати IP 13 Жовтня 2014 21:02
Не нервуйте. Не пройде він до Верховної Ради. Але читати коментаторів - задоволення. Жодного толкового слова, суцільне жлобство від виглядом правди.
Андрій О. Показати IP 13 Жовтня 2014 21:59
Який бруд! Ви про мажора Лапіна напишіть чи про мажора Іванюка, а то всю злість на Бондаруку зігнали, якому нічого не світить!
дурдом Показати IP 15 Жовтня 2014 15:45
гидко читати такі коментарі . а тим паче такі замовні статті! Замість того , щоб відстоювати інтереси громади, то ми затикаємо рота тим, хто "осмілюється" говорити. І ні при чому тут вклади - люди вже хто хотів отримали свої кошти назад - погодитись не можете, що все таки прийдеться злізти з кріселка - підхалимні підлабузники. Та станьте вже і лижте,гидота!
все пропало Показати IP 23 Жовтня 2014 10:21
таких горе-кандидатів ще наздожене покарання, за всю його брехню, рейдерські захоплення, і ненаситну жагу до чужих грошей - в буцигарні погодує вошей....
ДЯДЬКО ТАРАС Показати IP 23 Листопада 2014 02:59
ЗАКАЗУХА ВІДРАЗУ ВИДНО!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus