USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На водіїв чекають нові штрафи: на дорогах з’являться «розумні» камери

5 Січня 2022 16:37
У 2022 році на дорогах України вперше з’являться «розумні» камери. Вони зможуть виписувати «листи щастя» не тільки за перевищення швидкості.

Зараз камери на дорогах фіксують виключно перевищення швидкості. Але найближчим часом вони навчаться розпізнавати й інші порушення правил дорожнього руху. Про це ще минулого року повідомляв Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції, пише Главком.

Тестувати нові комплекси автоматичної фіксації порушень поліція почне вже цього року. «Розумні» камери розрізнятимуть дорожню розмітку та сигнали світлофора. А це дасть їм можливість визначати порушників, які проїжджають на червоне світло, люблять їздити смугою громадського транспорту, виїжджають на зустрічну смугу там, де цього робити не можна.

Перші тестові комплекси з новими функціями запрацюють до квітня 2022 року. А Білошицький закликав українців долучитися до їх встановлення.

«Закликаю громади долучатися до цього процесу та розвитку системи автофіксації та звертатися з пропозиціями про встановлення камер автоматичної фіксації», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, перші камери на дорогах України запрацювали у червні 2020 року. За даними поліції, станом на 4 листопада 2021 року вже працювало 236 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

До кінця 2021 року поліція обіцяла довести кількість камер до 270 одиниць. На 2022 рік заплановано запуск ще 210 комплексів, а на 2023 рік – ще 100.

За підрахунками поліції, за рік камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху заробили на українських водіях близько 260 млн грн.

Читати ще: Кількість смертельних ДТП на ділянках з камерами автофіксації упала втричі

Також протягом найближчого року в Україні має повернутися обов’язковий технічний огляд транспортних засобів. Його проходитимуть власники автомобілів та автопричепів.

Як ми писали, в Україні пропонують суттєво посилити покарання за їзду на зношених шинах.

Нагадаємо, з 1 листопада в Україні ввели нові правила дорожнього руху. Зміни стосуються розмітки та знаків дорожнього руху. Також документ регулює рух велосипедистів, зокрема, розширює поняття велосипедної доріжки та вводить позначення велосипедної смуги та проїзду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ЗнайЮ Показати IP 5 Січня 2022 16:45
На всіх дурних водіїв не вистачить розумних камер.
Фірман Показати IP 5 Січня 2022 17:42
Визнали, шо легше зробити розумну камеру на дорозі, аніж зробити розумного з дорожного поліцейського !
Отоді то буде ! Показати IP 5 Січня 2022 19:12
Не дай бог, шоби розумні камери не поховалися у придорожні розумні кущі !
Людина Показати IP 5 Січня 2022 20:24
Скільки вже можна дерти з тих водіїв! Прям загроза нацбезпеки!
В. Показати IP 5 Січня 2022 20:46
Вот так поьихоньку через умную технику вас и загонят в стойло.хахаха.ну вы же сами этого хотели
лінивець Показати IP 7 Січня 2022 10:05
а коли на водіїв будуть чекати гарні дороги,доступне пальне та облаштовані парковки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus