USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Водії на Волині масово відмовляються зважувати вантажівки

18 Травня 2018 20:18
Працівники Укртрансбезпеки десятками складають приписи на водіїв, які відмовляються від зважування фур. Цими днями зловили порушника-рекордсмена, якому виписали штраф у понад 9 тисяч євро.

Про це повідомляє Конкурент з посиланням на сюжет на телеканалі «Нова Волинь».

На трасі Маневичі-Луцьк у селі Тростянець працівники Укртрансбезпеки зважують фури, аби перевірити, чи вантажівки не везуть більше 40 тонн, оскільки це псує дорожнє полотно.

Після перевірки документів на вантаж водії заїжджають на ваговий комплекс.

Перед ваговим комплексом вишикувалася черга вантажівок. Зі слів працівників Укртрансбезпеки, це ті водії, які саботують зважування. За повторну відмову від зважування перевізнику виписують штраф за невиконання припису у 680 гривень.

«Якщо люди уникають габаритно-вагового контролю, значить, їм є що приховувати. Коли дорога розрахована під повну масу 40 тонн, а везеться одного тільки вантажу 40 тонн плюс ще тара автомобіля, то можете уявити, що цей автомобіль зробить із дорожнім полотном», – зазначив в.о. обов'язків начальника Укртрансбезпеки Волині В'ячеслав Козлов.

Про те, чому відмовляється зважувати вантажівку, розповів лише один водій – Сергій. З його слів, комплекс встановлений на проїжджій частині під нахилом.

«Хоч у мене немає «перегруза», все одно покаже «перегруз»... Вони порушують правові норми. Гроші, мабуть, заробляти», – зауважив чоловік.

Решта ж водіїв не захотіли коментувати відмову зважувати транспортні засоби.

Як розповів В'ячеслав Козлов, кілька фур стоять на відстої в смт. Колки, очікуючи, коли з'їде вага. Є ще непідтверджена інформація, що частина перевізників поїхали через Журавичі в напрямку Цумані.

«Щодо штрафів, тут не можна назвати якусь сталу величину. Від півтора євро до дуже великих, як було минулого тижня, – це 9 тисяч 300 євро. Це перевозили щебінь. Повна маса автомобіля була більше 61 тонни. В нашій області це було найбільше», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бог Показати IP 18 Травня 2018 22:17
Давно пора цих хітрожопих штрафувати за кожний лишній кілограм хочаб по 100грн а не хоче падла , арешт на машину
Я Показати IP 18 Травня 2018 23:53
Ці хітпожопі взять по 60 т і нема чого нити с.... Ри
Луцьк Показати IP 19 Травня 2018 09:36
Відрізок дороги Колки- Велика Осниця і до Київської траси через цих їздунів гірший ніж після бойових дій. Каміння щодня перевозиться десятками важко нагружених авто і це триває роками. Та й в інших ділянках траси нічого доброго немає. Штрафувати за перегруз треба обов'язково і усіх!!!
олександр Показати IP 19 Травня 2018 14:08
Ці 60-тонні монстри знищують не лише магістральні дороги,але і міські вулиці.Зокрема рік тому зроблену за мільйони бюджетних гривень вул.Марценюка у Луцьку добивають доставляючи сировину на UAбрук. Влада повинна заборонити в'їзд у місто такої техніки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus