USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волинь прибули керівники закладів освіти із 16 областей, щоб перейняти досвід із європеїзації освіти

3 Жовтня 2023 20:52
Упродовж тижня в області триватиме XXXI щорічна конференція Асоціації керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» на тему: «Стратегія проведення реформи системи освіти України в умовах воєнного стану та входження у європейський освітній простір».

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Для участі в конференції на Волинь прибули керівники закладів загальної середньої освіти з 16 областей та міста Києва. «Ми маємо на меті вивчити досвід Волинської області, як одного із передових регіонів в частині впровадження реформи системи освіти, починаючи із 2018 року. Дізнатись про виклики і проблеми на цьому шляху, у чому волинські педагоги бачать плюси і мінуси реформування. За результатами роботи ми підготуємо звернення до міністра освіти і науки України Оксена Лісового із нашими пропозиціями і баченням подальших змін», – наголосив директор громадської організації «Відроджені гімназії України» Ярослав Турянський.

На урочисте відкриття заходу завітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук. Він привітав учасників конференції від імені депутатського корпусу і голови Григорія Недопада. «Хочу побажати вам плідної роботи і лише позитивних вражень від перебування у нашому краї. Я переконаний, що спілкування та обмін досвідом для керівників освітніх закладів – це найкраще навчання. А надто в умовах децентралізаційних процесів. Реформа системи освіти – процес тривалий і живий, він потребуватиме і змін, і доповнень. І щоб результат ми отримали дійсно ефективний та оптимальний, такі зустрічі, як сьогодні, колегіальні дискусії, обмін кращими практиками, повинні бути постійними, а спільні висновки і рекомендації – врахованими», – вважає посадовець.
Для учасників конференції волинські педагоги підготували добірку доповідей на актуальні теми: «Виклики та стратегії розвитку освіти Волині в умовах воєнного стану», «Професійний розвиток керівників закладів освіти в умовах реформування освітньої галузі», «Реформування системи освіти Луцької міської територіальної громади в умовах воєнного стану та входження України у європейський освітній простір», а також «Освітні втрати в умовах війни: як їх компенсувати».
Упродовж першого дня конференції гості також ознайомляться з роботою чотирьох ліцеїв Луцької міської тергромади. У програмі заходу також відвідини освітніх закладів Ковельської, Вишнівської та Рівненської територіальних громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Є досвід Показати IP 3 Жовтня 2023 22:16
Доцільно гостям відвідати ЛВПУ, яким керує директор з освітою агронома. Для початку ознайомити їх з сюжетами телеканалу "КОНКУРЕНТ" про благодійний фонд цього училища, а точніше про розкрадання коштів цього фонду дирекцією училища. Попередньо проінструктувати гостей по питаннях дотримання техніки безпеки під час перебування в цьому закладі , оскільки їм неминуче прийдеться зустрітися з п'яними працівниками училища. Наслідки можуть бути непередбачуваними. Для прикладу, вчора п'янізний фізкультурник обматюкав на робочому місці нічного сторожа (жінка на восьмому десятку років).Оскільки обоє працівників є довіреними особами директора, останній порекомендував фізкультурнику порозумітися з жінкою - чисто європейський підхід директора до педпрацівників, який під час уроків пропустив цілий день.
Уточнення Показати IP 3 Жовтня 2023 22:26
... чисто європейський підхід директора до педпрацівника, який під час уроків пропиячив цілий день.... Крім цих "нюансів" в училищі є ще багато 'європейського", яким вже давно пора поцікавитись правоохоронними органам.
Усе за Бісмарком Показати IP 4 Жовтня 2023 00:46
Щоб уникнути освітніх втрат, не варто для початку викидати за поріг освітньою галузі висококваліфікованих досвідчених викладачів-науковців, для підготовки яких потрібні десятки років. Тоді не доведеться шукати шляхів компенсувати так звані освітні втрати ким доведеться. Саме такий досвід "викидання" практикує і Волинська освіта. Часто виникають дивні ситуації, коли до підготовки майбутніх спеціалістів бакалаврського та магістерського рівнів у ЗВО залучаються спеціалісти із середньою спеціальною чи фаховою передвищою освітою. Про існуючу корупцію та авторитаризм у ЗО годі говорити.
Луцьк Показати IP 4 Жовтня 2023 06:22
А що робить там працівниця на 8 десятку? Повинні бути якісь обмеження. Чи ж як?
Андрій Показати IP 4 Жовтня 2023 09:13
В першу чергу варто поділитись досвідом впровадження купи фондів для поборів з батьків. По-друге варто поділитись досвідом відмови від державного фінансування освітнього процесу. І по-третє відмова від крейди, в Луцьку її, як пережиток "совка", вже не купують.
Честь і Гідність Показати IP 4 Жовтня 2023 10:15
Честь і хвала кореспондентам телеканалу Конкурент, які не побоялися висвітлити питання здирництва дирекцією училища з батьків учнів коштів з подальшим їх привласненням. Не гріх було б і іншим ЗМІ, владним структурам міста і області, правоохоронцям, зрештою державній службі якості освіти поцікавитись тим «благодійним фондом», а також благодійною допомогою, яка надходила для ВПО, що проживають в училищному гуртожитку - там також деякі керівники добряче погріли руки. А ще цікаві факти є по ремонтних роботах, які виконувались по захмарних цінах… По всіх цих питаннях повинні попрацювати правоохоронні та аудитні служби й передати справи до суду.
Микола Показати IP 4 Жовтня 2023 23:01
Доречною була б перевірка училищних центрів професійної підготовки. Зокрема використання державних коштів на обладнання майстерень - ціни явно завищені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus