USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волинь «їде» вакцина Pfizer. Хто може отримати щеплення?

24 Березня 2021 14:52
На Волині готують спеціальну мобільну бригаду для щеплення певних категорій населення вакциною Pfizer, яку незабаром очікують на території області.

Про це стало відомо 24 березня під час брифінгу ОДА щодо важливих питань розвитку Волині та протидії COVID-19.

Як повідомила заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, з метою запобігання поширення COVID-19 з 25 лютого 2021 року на Волині проводять кампанію із вакцинації.

Станом на сьогодні щеплення отримало 3693 волинянина. Так, на території області працює 10 мобільних медичних бригад, які проводять щеплення вакциною AstraZeneca.

Утім, як стало відомо під час брифінгу, найближчим часом область отримає вакцину Pfizer. Для проведення щеплень за допомогою цього препарату вже готують спеціальну медичну бригаду.

Цю вакцину використовуватимуть для людей похилого віку, соціальних інтернатів та їхніх працівників.

Відучора на Волині відкрили 23 стаціонарні пункти вакцинації. Вони функціонують на базі поліклінічних відділень центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За вчорашній день щеплено 350 осіб. З них 210 – медичними бригадами, решта – на стаціонарних пунктах щеплення.

Наразі в усіх волинян, які вакцинувалися, серйозних побічних ефектів не було.

Водночас, 68% волинян, що захворіли на COVID-19 та лікуються стаціонарно, знаходяться на кисневій терапії. Станом на сьогодні 71 пацієнт – у відділенні інтенсивної терапії. А це – 50% від усіх реанімаційних ліжок.

На ШВЛ – 19 пацієнтів, тоді як в осінній період їхня кількість у відділеннях інтенсивної терапії одночасно не перевищувала п’яти.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що на території області спостерігається зростання рівня захворюваності на COVID-19 та стаціонарних госпіталізацій. Є ризик, що з такими темпами доведеться розгортати додаткові стаціонари.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 24 Березня 2021 16:32
"Наразі в усіх волинян, які вакцинувалися, серйозних побічних ефектів не було". А якщо і було, то не від вакцини. То пуцькін винен.
Читатель Показати IP 24 Березня 2021 17:03
Вакцины Пфайзер нет, а бригада Пфайзер есть...
Анонім Показати IP 24 Березня 2021 17:51
Вакцина буде для "своїх" - особливо наближених, а по документах для старих бабусь і дідусів з інтернатів, яким можна впарити що хочеш під різною назвою
Анонім до Анонім Показати IP 24 Березня 2021 19:02
тсссс... це секрет)))
Alex Показати IP 24 Березня 2021 19:10
Люба сертифікована вакцина краще чим хворіти, повірте, мені повезло, я просто смажився три тижні з 37.2-5 і була мінімальна пневмонія... А зараз вірус на багато агресивніший!
Та до Alex Показати IP 25 Березня 2021 12:59
звісно, смертність від астразенеки-ковішилду ніби й не велика 1:1000, але жінки, що приймають оральні контрацептиви в групі ризику, жінки що мають варикозне розширення вен в групі ризику. Скільки в Україні жінок, що як не по одній то по іншій, а то й по двох одночасно з цих причин в групі ризику стати тією однією з тисячі?((( То може не будь-яку вакцину колоти, а все ж ту, де мінімальні протипокази для кожної конкретної людини, бо якщо, що то мінімальний відсоток на папері мало втішить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus