USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На Волинь з Білорусі хотіли провезти 340 тисяч пачок цигарок: контрабандиста покарали штрафом

17 Вересня 2021 21:55
Через кордон України та Білорусі на Волинь хотіли незаконно провезти майже 340 тисяч пачок цигарок. Контрабандиста викрили, відтак він заплатить 85 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду Волинської області.

Як ідеться у вироку, обвинувачений не був зареєстрований як фізична особа-підприємець та не мав відповідного державного дозволу на транспортування з метою збуту тютюнових виробів.

21 листопада минулого року обвинувачений вантажним автомобілем VOLVO у напівпричепі марки GEN TRAIL через пункт пропуску «Дольськ» транспортував з метою збуту незаконно виготовлені підакцизні товари: тютюнові вироби марки «ФЭСТ» в кількості 140 тисяч пачок та тютюнові вироби марки «CREDO» 199 тисяч 500 пачок, які не мали марок акцизного податку встановленого зразка України. Збути сигарети чоловік планував невстановленій досудовим слідством особі в смт Любешів Волинської області.

У суді обвинувачений не заперечував своєї вини. Розповів, що в листопаді минулого року їхав з Литви в Україну вантажним автомобілем, перевозячи рибу. Перед білоруським пунктом пропуску через державний кордон до нього підійшов незнайомий чоловік та запропонував за плату перевезти цигарки, пообіцявши, що ніяких проблем на українській митниці не буде.

На території між білоруською та українською митницями до нього під`їхали незнайомі люди та завантажили картонні ящики з цигарками у вантажний автомобіль під його керуванням. Обвинувачений зрозумів, що тютюнові вироби виготовлено кустарним способом, оскільки особи, які завантажували цигарки вказали, що їх краще не курити, адже їхнє походження невідоме.

Зі слів обвинуваченого, він повідомив свій номер телефону та, за домовленістю, після проходження контролю на українській митниці йому мали зателефонувати та домовитись про місце подальшого збуту цигарок.

Під час проходження митного контролю на посту «Дольськ» працівники митного поста вказані цигарки виявили та вилучили. Після цього до нього ніхто не телефонував.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив чоловіку покарання у виді штрафу в розмірі п’ять тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus