USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині бракує шкільних автобусів: як діти доїжджають до навчальних закладів

4 Лютого 2023 07:17
З початку повномасштабної війни для потреб Збройних сил вилучили 63 шкільні автобуси, які перебували в комунальній власності тергромад Волині.

Про це розповіла Суспільному начальниця обласного управління освіти Наталія Матвіюк.

Усього області бракує 72 шкільних автобусів, у тому числі двох – для підвезення дітей з особливими освітніми потребами.

Станом на лютий 2023 року до закладів освіти дітей довозять 245 шкільних автобусів. Решта школярів доїздять на муніципальному та найманому транспорті за укладеними угодами з перевізниками.

Зі слів Наталії Матвіюк, підвозити до школи на Волині щодня потрібно 13 665 учнів. Наразі забезпечено підвезенням 12 848, ще 817 потребують підвезення.
У Боратинському ліцеї 400 учнів доїжджають на навчання шкільним автобусом. Загалом в навчальному закладі здобувають освіту майже 600 школярів, розповіла керівниця ліцею Світлана Торбик.

З її слів, одного шкільного автобуса не вистачає на усіх дітей, тому на безоплатній основі орендують ще один транспортний засіб в комунального підприємства «Боратин». Шкільний автобус здійснює сім рейсів, проїжджаючи чотири села: Боратин, Новостав, Голишів і Вербаїв.
У Боратинській громаді шкільними автобусами перевозять 870 дітей, каже спеціалістка відділу освіти сільради Оксана Врублевська. Бракує ще двох автобусів.
Торік тергромади за рахунок залишків освітньої субвенції та грошей місцевих бюджетів придбали п'ять шкільних автобусів, два купили за благодійні внески. Цього року, зі слів Наталії Матвіюк, на придбання шкільних автобусів очікують грошей з держбюджету. Скільки отримають – невідомо.

Нагадаємо, на початку нового навчального року 2022-2023 на Волині для доїзду учнів бракувало майже сотні шкільних автобусів. Частину транспорту освітяни передали на потреби ЗСУ та для евакуації цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Лютого 2023 09:17
Два роки ходив сім кілометрів до школи і стільки ж із школи. І нічого зі мною не сталося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus