USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Три волинські громади отримали шкільні автобуси

17 Листопада 2023 20:32
На початку повномасштабного вторгнення 66 шкільних автобусів, які перебували у комунальній власності територіальних громад Волинської області, вилучили на потреби ЗСУ. Тому питання підвезення дітей до навчальних закладів залишається актуальним.

Сьогодні начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко вручив ключі від трьох новеньких автобусів головам тергромад, повідомили у Волинській ОВА.

Зокрема, транспортні засоби попрямують до закладів загальної середньої освіти Боратинської, Доросинівської та Турійської ТГ.

«Освітній процес має бути якісним та безпечним. Наші сили оборони забезпечують можливість маленьких волинян навчатися безпосередньо в освітніх закладах. А наше завдання – забезпечити комфортний та вчасний доїзд школярів», – зазначив очільник області.

Читати ще: На Волині громадам передали ще п’ять шкільних автобусів

За словами методистки відділу освіти Боратинської ТГ Оксани Врублевської, новий автобус перевозитиме дітей, що навчаються в Боратинському ліцеї. Загалом заклад освіти відвідують майже 700 учнів, з яких довозять близько 220. Наразі в ліцеї є лише один автобус, який щоденно здійснює 8-9 рейсів. Свого часу для армії тергромада передала дві одиниці шкільного транспорту.

Аналогічна ситуація й у Турійській громаді. Місцева начальниця відділу освіти Людмила Дячук розповідає:

«Аби вирішити питання з підвезенням дітей один автобус придбали самостійно, інший – за співфінансуванням із державного бюджету. Саме ним перевозитимуть дітей Маковичівського ліцею. Тут навчається понад 150 учнів, майже 100 з яких – із п’яти навколишніх сіл.

Третій шкільний автобус, який сьогодні передав Юрій Погуляйко, поїхав до Доросинівської ТГ, а саме в Ясенівський ліцей.

«Загалом у навчальному закладі налічується майже 120 учнів, з яких половину потрібно підвозити», – поділився голова тергромади Микола Касянчук.

Начальниця Управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк нагадала, що з початку осені тергромади області вже отримали 11 автобусів. Це заклади загальної середньої освіти Рожищенської, Локачинської, Підгайцівської, Рівненської, Маневицької, Шацької, Забродівської, Колківської, Копачівської, Сошичненської та Старовижівської територіальних громад.

«Автобуси придбали за рахунок державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів. Загалом Волинь отримає 26 нових шкільних автобусів торгівельної марки ЗАЗ», – додала Наталія Матвіюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus