USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині через закриття колонії рідні засуджених влаштували протест

27 Жовтня 2020 20:43
Біля Цуманської виправної колонії відбулася акція протесту рідних засуджених. Батьки, рідні та друзі ув’язнених вимагають не переводити чоловіків у інший виправний заклад.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Біля колонії зібралося близько 20 рідних засуджених. Зі слів учасниці акції протесту Вікторії Тахірової, чоловіків з Цуманської колонії мають перевести до виправного закладу на Рівненщині.

«Їх мають перевозити за Кузнєцовск на Рафалівку. Родичі розповідають, що там страшне. Чому наших, дітей туди мають кидати, якщо тут умови чудові, тільки що не вдома, адже кожен несе своє покарання», – розповіла Вікторія Тахірова.

До учасників мітингу вийшли представники колонії. Зі слів заступника начальника Цуманської колонії Сергія Гурти, офіційної інформації про переведення засуджених у закладі не мають.

Станом на 18:00 27 жовтня Суспільному стало відомо, що вже є наказ про закриття закладу. Телефоном начальник сектору по роботі з персоналом колонії Леонід Сищук розповів: датований він 22 жовтня. З його слів, документ має надійти не пізніше ніж за два дні. Наказ повинні виконати до кінця цього року.

У Цуманському виправному закладі відбувають покарання 122 чоловіки. В колонії 154 працівники, розповів начальник відділу Валентин Кардаш. Це заклад середнього рівня безпеки. Ув’язнені – ті, хто вперше скоїли тяжкі та особливо тяжкі злочини.
Минулого тижня трудовий колектив колонії написав звернення у Міністерство юстиції з проханням зберегти виправну установу і не оптимізовувати колектив. Цуманська колонія працює з 1978 року. Тут є медпункт, церква та працює підприємство.
Батьки, рідні та друзі засуджених готують звернення до Міністерства юстиції України з проханням не переводити засуджених на Рівненщину і залишити Цуманську колонію функціонувати у звичному режимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 27 Жовтня 2020 21:00
"Чому наших, дітей туди мають кидати, якщо тут умови чудові, тільки що не вдома". Ой, зараз заплачу... Бідні "діти"
володя Показати IP 28 Жовтня 2020 09:07
знають просто що коли їх переведуть в іншу колонію то там їх будуть пресувати по законам тюремного світу що коли когось переводять в інше місце там свої авторитети і чужаків там зустрічають не любязно
Сидор до володя Показати IP 9 Червня 2022 23:35
76-ая страшная зона, на ней убивают зеков, а в Волынской области, по крайней мере сейчас, не так туговато как было раньше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus