USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині фермер натрапив на 500-кілограмову фугасну бомбу

5 Жовтня 2017 08:44
4 жовтня у селі Задиби Турійського району під час проведення сільськогосподарських робіт на полях фермерського господарства «Перлина Турії» 46-річний чоловік натрапив на заіржавілий металевий предмет. Не гаючи часу він відразу повідомив про небезпечну знахідку рятувальників.

Про це повідомили у прес-службі У ДСНС України у Волинській області.

Працівники піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області виїхали на місце події та вилучили із землі 500-кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни. Знищення відбулось у встановленому порядку у спеціально відведеному для таких робіт місці.

Як розповів телефоном місцевий мешканець Василь Петрович, який і звернувся по допомогу до рятувальників, подібні великі боєприпаси знаходили торік у сусідньому с. Клевець, тому люди вже знають, що в разі знаходження невідомих боєприпасів необхідно негайно повідомляти працівників служби «101». І додав: « У 1944 році на території Волині відбулися воєнні дії, які завершилися повним звільненням території області. Серед цих фронтових операцій однією з найбільш важливих була битва за Ковель. А у селі Клевець Турійського району якраз проходила лінія фронту, де точились страшні бої за Ковель».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 3 жовтня під час збирання грибів в селі Замшани Ратнівського району чоловік знайшов 100-кілограмову бомбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus