USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Грибник знайшов у лісі на Волині 100-кілограмову бомбу

4 Жовтня 2017 11:29
Чоловік пішов у ліс по гриби і знайшов авіаційну бомбу. Піротехніки ДСНС вилучили та знищили небезпечну знахідку.

3 жовтня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС у Волинській області вилучено та на спеціально відведеному майданчику знищено авіаційну бомбу часів Другої світової війни, яку виявлено напередодні місцевим мешканцем під час збирання грибів в селі Замшани Ратнівського району.

Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Чоловік одразу повідомив про це місцеві органи влади та правоохоронців. Піротехніки ДСНС, які прибули на місце події, вилучили вибухонебезпечну знахідку та знищили у встановленому порядку.

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів.

Загалом з початку року в Україні піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 57 тис. 667 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 301 авіаційну бомбу.

Із метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється: торкатися підозрілого предмету або пересувати його, заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, намагатися самостійно знешкоджувати знахідку, розбирати вибухонебезпечний предмет, доручати спостерігати за ним до приїзду саперів дітям.

Пам'ятайте, що у разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні, необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно

пересувати знайдені боєприпаси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus