USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині і у ще 12 областях – акції протесту проти продажу землі

11 Листопада 2019 11:57
На акції протесту проти впровадження земельної реформи вийшли аграрії на головні магістралі країни у 17 локаціях 13 регіонів, зокрема і на Волині.

Про це повідомляє пресслужба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

«На знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєднались сільгоспвиробники у 13 регіонах», – йдеться у повідомленні.



Зазначається, що наразі акції відбуваються на магістралях Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Тернопільської, Кіровоградської, Миколаївської, Хмельницької, Житомирської, Одеської, Полтавської, Волинської, Рівненської, Львівської областей.



Також у ВАР інформує про геолокації акцій протесту аграріїв.



У Черкаській області: автошлях М05, поблизу м.Жашків (поворот на с. Тихий Хутір); автошлях Е95, пост поліції поблизу м.Умань.

У Чернігівській області: автодорога М01, с. Кіпті Козелецького району.

У Тернопільській області: автошлях М19, Горішньовигнанська сільська рада, Чортківськогор-ну (біля старої нафтобази).

У Кіровоградській області: автошлях М12, за 10 км від м.Новоархангельськ.

У Миколаївській області: Автошлях М14 (Київ – Херсон). Окружна м. Миколаєва (біля повороту на стару дорогу до м. Снігурівка).

У Хмельницькій області: автошлях Е50, с.Прибузьке.

У Вінницькій області: автошлях біля с. Махнівка (на перехресті), Козятинський район; автошлях Р36, смт Шпиків Тульчинського району; автошлях поблизу с. Писарівка Вінницького району.

У Житомирській області: автошлях М21, с. Осикове Бердичівський р-н.

У Одеській області: автошлях М05, Е 95, с.Демидове.

У Полтавській області:автошлях М03, с. Марянівка, Великобачаганський район; автошлях М03, с. Чутово.

У Волинській області: автошлях М19, Т0311, с. Вербка, Володимиро-Волинський р-н.

У Рівненській області: с. Дядьковичі, шлях М06, Т1806. У Львівській області: автодорога Н17, с. Малі Підліски, Жовківський р-н.

Пресслужба ВАР наголошує, що аграрії просять з розумінням поставитися до можливих незручностей у пересуванні автошляхами і врахувати інформацію про проведення мітингів при плануванні поїздок.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» № 2178-10. Законопроєкт передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності.

Право купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення буде надано громадянам України, територіальним громадам, державі, юридичним особам України.

У середу, 30 жовтня, аграрії та фермери під Верховною Радою провели акцію протесту проти запуску ринку землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 11 Листопада 2019 12:13
Чого ми бідні- бо дурні, а дурні бо бідні!
Хм Показати IP 11 Листопада 2019 12:17
Розбиралися ті хто навіть немає землі Дайте змогу старікам хоч на старості поліпшити свої умови життя. А не сидіти вдома без хліба Бо земельні чарки користуються землею а людям за паї копійки дають Чарки дайте людям спокій
Павло Показати IP 11 Листопада 2019 12:39
Проплачені акціі великими “латифундистами”, так званим “аграрним лобі”, для того щоб і на далі користуватись селянськими паями за дурно! ps До речі куди дивляться наші правоохоронні органи, адже блокування доріг несе за собою відповідальність.
лучанка Показати IP 11 Листопада 2019 13:38
Справа не в тому, дозволити продаж, чи ні ,а в тому, хто має зараз гроші, щоб викупити землю. Гроші мають іноземці. Необачний люд кинеться продавати землю за невеликі гроші, не думаючи, що це вже назавжди. Ні дітям ,ні внукам землі вже не буде, а часи змінюються. Поцікавтеся, що сталося в Бразилії і Аргентині після того ,як іноземні корпорації скупили землю, якщо коротко ,то голод, бо вся вирощена продукція стала вивозитись. І справа навіть буде вже не в виснажених грунтах всякими китайцями і монсатами, бо грунти вже будуть не наші А за грунтом підуть надра з корисними копалинами. Розпродадуть все. Згадайте приватизацію ,коли всі отримали непотрібні папірці-ваучери ,а окремі стали щасливими власниками фабрик і заводів. Це жах, що відбулося з найбільш перспективною колишньою республікою за час незалежності, а точніше за час розкрадання і знищення України і українців.Добивайте до кінця.
Анонім до лучанка Показати IP 11 Листопада 2019 14:01
Як ви вже всі достали, Советскій Союз ні нехочем, В Европу хочем, але землю не будем продавати, це вимога Европи, хто хоче працювати на землі кредит береш і купляеш
лучанка до Анонім Показати IP 11 Листопада 2019 14:46
Хотіти в Європу не означає робити все, що вона каже, потрібно відстоювати свої даржавні інтереси.Бо Європа ( і це нормальна практика) відстоює свої інтереси, особливо що стосується економіки .Забудьте про добрих дядьків і почитайте про умови кредитування України. Невже ви справді думаєте, що Європі потрібна конкурентноспроможна економіка України? На рахунок внутрішніх кредитів скажу, що ви або негідник ,якщо знаєте про ставки по кредитах і радите таке, або просто не дружите з головою . Хай зробить держава доступні кредити, тоді й буде альтернатива. P.S. Почитайте К.Маркса, де він розкаже, на що здатний капітал заради прибутку.
хммм до лучанка Показати IP 12 Листопада 2019 06:14
молодець, грамотно та обосновано.Розумничка лучанка.
Гомін до хммм Показати IP 12 Листопада 2019 18:22
Важко розібратись . Але неприємно бачити Україну серед венесуели пн кореї куби конго і габону де заборонений продаж . У прибалтиці -дозволений у росії вже 5р дозволений у білорусі-теж.
Мда до лучанка Показати IP 13 Листопада 2019 08:17
Коли вже ж вам дойде, що іноземці не матимуть права купувати землю?
Анонім Показати IP 11 Листопада 2019 13:59
А запитують що зробив президент за 200 днів роботи, а шо тут з вами зробиш?! Краще дали би всім зброю, за місяць перестріляли би один одного, а тоді вже можна було би закони приймати!
Коля Показати IP 11 Листопада 2019 14:02
От проголосували!! Це стало гірше як було знову! Президент не слухає людей!!!!
не Арахамія Показати IP 11 Листопада 2019 15:37
але теж інтуїтивно вважаю що дострокові вибори скоро можуть бути
лучанка до не Арахамія Показати IP 11 Листопада 2019 17:36
треба розібратись хто на Волині дозволив садити соняшник, який не придатний до нашої землі. спустошує землю. начальника в аграрне училище або до відповідальності
хехъ Показати IP 12 Листопада 2019 08:59
играя на нуждах людей, они все равно сделают так, как людям не нужно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus