USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині кілька десятків лебедів потрапили у крижану пастку

7 Січня 2017 10:04
Лебеді на озері Татарка в Іваничах опинились у крижаній пастці.

Про це інтернет-виданню “Буг” повідомив телефоном житель Іванич Валерій Богуш, який живе біля озера Татарка і підгодовує лебедів.

– Озеро замерзає. Лід на всьому озері. Осталась невелика вода, де лебеді збилися в купу. І немає їх чим годувати. Корми, які привезли із ветлікарні закінчуються. Як би хтось підвіз зерна. І треба рятувальників, щоб розбити кригу. Морози сильнішають,- тривожиться Валерій Богуш.

На прохання уже відгукнулося районна організація Українського товариства мисливців і рибалок. Єгер Володимир Войтович вивіз для підгодівлі птахів два мішки зерна. Але до лебедів не так просто наблизитися, крига не є надійною, щоб на неї можна було ступати. Довелося висипати зерно на лід.

Уже ближче до вечора біля водойми з лебедями зібралися небайдужі люди, приїхали на допомогу рятувальники.

На човні спробували розбивати лід. Вдалося добратися ближче до птахів, розбити трохи лід біля них, погодувати.

Ці лебеді не відлітають на зиму у теплі краї. Вони гніздяться на водоймах у наших краях. А зимувати прилітають на Татарку. Ця водойма замерзає найпізніше, і то при сильних морозах.

Попереду морозні дні. Мороз швидко схоплює воду у кригу. І те, що сьогодні розбили лід, через декілька годин знову воду схопить мороз. Тож лебеді потребуватимуть допомоги від людей і сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 7 Січня 2017 13:45
https://www.youtube.com/watch?v=Lb-_tJG7ynY&t=568s

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus