USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині кінна підвода врізалася у бус: кінь загинув, винуватець відбувся умовним

25 Червня 2019 21:06
На трасі «Київ-Ковель-Ягодин» у Ковельському районі в темну пору доби кінна підвода врізалася у бус «Мерседес Бенц Віто». Внаслідок ДТП загинув кінь та постраждала пасажирка буса. Натомість водій підводи відбувся умовним покаранням на один рік.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що 14 серпня 2018 року обвинувачений, керуючи гужовим транспортом в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, без встановленого та увімкненого ліхтаря, виїжджаючи з другорядної дороги на автомобільну дорогу М-07 сполученням «Київ-Ковель-Ягодин» в районі 416 км вказаної автодороги, не надав перевагу в русі автомобілю «Мерседес Бенц Віто», який рухався в напрямку Ковеля, в результаті чого відбулось зіткнення вказаних транспортних засобів. Зазначимо, що водій бусу з моменту виявлення гужового транспорту на своєму шляху не мав технічної можливості уникнути зіткнення шляхом екстреного гальмування.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, розповівши, що повертаючись гужовою підводою з села Пісочне в село Козлиничі Ковельського району, він виїжджав з другорядної дороги на головну дорогу, щоб з'їхати також на другорядну частину дороги і побачив, що по головній дорозі в напрямку з Києва на Ковель їхав бус.

Так, пропускаючи вказаний автомобіль він залишався на узбіччі дороги, однак кінь різко рвонув у бік автомобіля та він не зміг його зупинити. В подальшому він відчув удар конем і підводою об бус та втратив свідомість на певний час. Коли отямився, то побачив розбиту підводу, загиблого коня, а також пошкоджений бус. Вважає, що він винен лише частково, оскільки не міг передбачити, що коня понесе на автомобіль, хоча приблизно за місяць до вказаних подій виявив, що кінь поводився дещо агресивно, проте до ветеринара не звертався. Розкаявся у вчиненому

Потерпіла, своєю чергою, запевняє, що за кермом автомобіля «Мерседес Бенц Віто» перебував її чоловік, вона ж знаходилась на передньому пасажирському сидінні. Під час руху автомобіля відчула різкий удар, однак спочатку вона не бачила. Чоловік встиг різко загальмувати, що дозволило автомобілю не з'їхати в кювет, оскільки, на її думку, усі пасажири могли або загинути, або ж отримати серйозні травми. З її слів, вона змушена була тривалий час лікуватися, переносила біль та витрачала кошти на лікування.

Суд визнав водія кінної підводи винним та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на один рік.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus