USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лише 75% земель передані громадам

18 Лютого 2019 23:09
Із 40 ОТГ на Волині землі сільськогосподарського призначення передали лише до 30, що становить лише 75%.

Консультант з юридичних питань Асоціації міст України, доктор політичних наук Валентин Малиновський оприлюднив показники стану передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність ОТГ у Фейсбуці.

«З різних причин Волинь займає останнє місце у цьому процесі: із 40 ОТГ зазначені землі передані лише до 30, що становить лише 75%», - зазначив професор СНУ імені Лесі Українки.

Нагадаємо, Держгеокадасту заборонено розпоряджатися землями на території ОТГ, за винятком випадків, коли з таким проханнями звертаються самі об’єднані громади.

Це довгоочікуване рішення, відповідно до якого Держгеокадастр зобов’язаний передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ, Кабмін ухвалив 31 січня 2018 року. Тож процес передачі земель стартував із 1 лютого, а завершити його повинні до кінця 2018-го.

Читайте ще: ПЕРЕДАЧА ЗЕМЛІ ОТГ: НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ ТА РОЗВИТОК ГРОМАД

Особливо актуальним це питання є зокрема і на Волині, де місцевий Держгеокадастр неодноразово викривали на фактах «дерибану» земель, в тому числі – особливо цінних, на яких є поклади бурштину. Так як Держгеокадастр, а не місцеві ради, розпоряджаються землями поза населеним пунктом, ділки оформляли на громадян ділянки, а потім масово, по декілька десятків, передавали їх в одні руки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus