USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«На Волині можливі псевдозамінування виборчих дільниць», – поліція

9 Липня 2019 18:47
У ГУНП у Волинській області готуються до можливих псевдозамінувань територіальних виборчих округів та дільниць.

Про під час брифінгу керівництва Головного управління Національної поліції в області щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів сьогодні, 9 липня, повідомив заступник начальнику відділу слідчого управління ГУНП у Волинській області Іван Поторась.

«Ми передбачаємо можливість повідомлень про замінування. Для того, аби оперативно реагувати і не порушувати виборчий процес, у нас буде створено п’ять груп вибухотехніків і вони будуть знаходитись в населених пунктах, де будуть розміщені територіально-виборчі округи. Це спільні групи працівників поліції з ДСНС та кінологами. Ці групи будуть оперативно здійснювати реагування на можливі повідомлення про замінування», – розповів правоохоронець.
Також він зазначив, що задля забезпечення правопорядку у день виборів будуть залучені резервні сили правоохоронних органів:

«Щодо організаційного порядку – ми переходимо на посилений варіант несення служби. Будуть залучені додаткові сили, зокрема і додаткові слідчі та експерти-криміналісти, які будуть приймати участь у виїздах на повідомлення про правопорушення та надаватимуть допомогу у виявленні порушення виборчого процесу. І якщо будуть спроби чи намагання зірвати вибори чи дестабілізувати ситуацію у день виборів, то ці підрозділи будуть знаходитись територіально в шести населених пунктах області – райцентрах з метою оперативного реагування на ту чи іншу подію», – наголосив Іван Поторась.

Також він зауважив, що з моменту отримання виборчих бюлетенів з ЦВК на територіальні округи і до моменту здачі цих бюлетенів усюди чергуватимуть працівники поліції.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що згідно із наказом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, за тиждень до дострокових парламентських виборів усі підрозділи МВС переведуть в посилений режим ведення служби. Також усіх, без винятку, працівників поліції, з 15 липня відкличуть із відпусток.

Також на сайті йшлося про те, що на території Волинської області не було зафіксовано масових порушень передвиборчого процесу, утім низка політичних сил та «мажоритарників» таки порушили закон. Серед них – представники від партії «Європейська солідарність» та «Українська стратегія Гройсмана» та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 9 Липня 2019 20:20
Можлива да можливо нi.профi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus