USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

На Волині – надзвичайний рівень пожежної небезпеки

11 Липня 2023 13:13
У зв’язку з накопиченням тепла через суху й теплу погоду 11-13 липня на Волині є ризик спалахування пожеж в екосистемах, наприклад, у лісах чи на полях.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Леся Пасічник.

11-12 липня на більшості території Волинської області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 13 липня надзвичайний рівень пожежної небезпеки утримається в південно-східній частині регіону.

Читати ще: Погода на Волині: цього тижня буде спекотно, місцями короткочасні дощі

«Уночі 13 липня ми прогнозуємо дощі та грози, тому на заході області рівень пожежної небезпеки повинен зменшитися», – сказала Леся Пасічник.

Як пояснила, пожежна небезпека в області виникла через накопичення тепла протягом попередніх днів.

«Температура повітря сягала 26-27°. І з початку липня було практично без опадів. Опади спостерігалися тільки в окремі дні й переважно це були невеликі короткочасні дощі, – зауважила черговий синоптик Леся Пасічник. – Упродовж чотирьох попередніх днів не було опадів і було досить тепло. Через це відбулося накопичення коефіцієнта пожежної небезпеки».

Після проходження дощів і, відповідно, накопичення достатньої кількості вологи в лісах та на полях загроза пожежної небезпеки в області зникне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus